55 şehire 243 yeni otel

55 şehire  243 yeni otel
Yeni otel projeleri için 3.9 milyar TL yatırım hayata geçirilirken, yeni kapasitenin yarısı İstanbul ve Antalya'da olacak.

Turizmin çeşitlendirilmesine paralel bu yıl Anadolu illerindeki otel yatırımlarında dikkat çeken bir artış meydana gelirken, turizmin iki lokomotif kenti İstanbul ve Antalya'nın ezici ağırlığı devam ediyor. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Ekonomi Bakanlığı'nın Ekim 2014 dönemine ait 'Yatırım Teşvik Belgeleri'ne ilişkin verileri değerlendirdi.  Otel yatırımlarında Ocak-Ekim 2014 döneminde en fazla teşvik belgesi toplam 9 bin 618 yataklık 45 otel için İstanbul'da alındı. İkinci sıradaki Antalya'da 37 proje teşvik belgesine bağlandı. Ancak Antalya'da teşvik alan proje sayısı İstanbul'dan az olmasına rağmen yatak kapasitesi 20 bin 266 adet ile İstanbul'un iki katı düzeyinde bulunuyor. Yani Antalya'da fiziksel olarak devasa tesislerin yatırımları sürüyor. 


Ankara'ya ilgi yok-

İlçeleriyle turizmin bir diğer önemli şehri Muğla, toplam 3 bin 409 yataklık 18 proje ile üçüncü sırada yer aldı. Başkent Ankara'daki teşvik belgesi ise toplam 570 yataklık 3 projede kaldı. Balıkesir, Bursa Konya, Elazığ, Trabzon, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Aydın, Gaziantep otel yatırımlarında öne çıkan Anadolu illeri oldu. Raporu değerlendiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, Ocak-Ekim 2014 döneminde teşvik belgesi alan il sayısının 55'e çıktığına dikkat çekti. Bayındır "Yatırımların ülke geneline yayılmasından memnuniyet duyuyoruz. Artvin, Karabük, Karaman ve Tokat  ilk kez yer aldı" dedi.