59 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek

59 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek
CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalarda yeterlilik sayısına ulaştığı belirtilirken 59 il başkanından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek geldi.

CHP’de 59 İl Başkanı ortak bir basın açıklaması yaparak olağanüstü kurultay için imza toplayan Muharrem İnce’nin ekibine karşı çıktı. Genel Merkez’e destek çağrısı yapan il başkanları 81 ile çağrı yapıldığını ve 59 il başkanının kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Olağanüstü kurultay için başlatılan imza kampanyasına karşı gelen CHP il başkanları, delegelere 'Kurultay çağrılarından vazgeçin' duyurusunda bulundu.

Ankara'da toplanan il başkanları adına ortak açıklamayı Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptı.

Güvener, "Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, davet edilen 81 il başkanından 59'u Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veriyor. İnce'ye destek verenler arasında Karadeniz, İç Anadolu ve Ege ağırlığı dikkat çekiyor.

İlgili Haberler