6 aylık evli çiftçin evi yanarak küle döndü: 'Eşyaları 1 ay önce almıştık'

6 aylık evli çiftçin evi yanarak küle döndü: 'Eşyaları 1 ay önce almıştık'
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde banyoda bulunan elektrikli şofbenin gece yarısı patlaması nedeniyle çıkan yangında 6 aylık evli çiftin evleri yanarak küle döndü.

DHA -  Malkara ilçesinde Sağlamtaş Mahallesi’nde 6 ay önce evlenen Murat Kota (24) ile Zehra Kota''nın (22) müstakil evinde yangın çıktı. Murat Kota''nın işte, eşi Zehra Kota''nın ise akrabalarında olduğu sırada banyoda bulunan elektrikli şofben patladı. Patlama sebebiyle başlayan yangına ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın 3 saatte kontrol altına alınırken Zehra Kota''nın gözyaşları içinde izlediği yangında ev tamamen yandı. 

Oğlunu 6 ay önce evlendirdiğini, eşyaları da 1 ay önce aldığını anlatan Murat Kota''nın babası Hasan Kota, “Baktığımda oğlumun evinden dumanlar yükseliyordu. Ne olduğunu anlamadan ev yanmaya başladı. Hemen itfaiye ekiplerine bildirdim. İtfaiye geldi ve yangına müdahale etti ama görünen durum çok üzücü. Durum çok kötü, çok üzgünüm. Evin tüm eşyalarını bir ay önce yeni aldık. Maalesef yangından dolayı kullanılacak hiç bir şey kalmadı. Hepsi yandı.  Evin 4 duvarı kaldı” diye konuştu.