TOKİ 60 yıllık Uşak çöplüğünün üstüne konut yapıyor

TOKİ 60 yıllık Uşak çöplüğünün üstüne konut yapıyor
Toki tarafından Uşak'ta dar gelirli vatandaşlar için inşaat alanı seçilen 60 yıllık çöp döküm alanına 729 konut temelleri atıldı yapımı başlatıldı. İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz "İleride yeni bir Ümraniye çöplüğü faciası yaşanmaması için uyarıyoruz" dedi.

Yeniçağ - Uşak / Hüseyin Demir

Uşak Karaagaç''ta TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için 729 adet konut, Cami, Kantin için Uşak  eski çöplük alanına temel atılması inşaat temellerinin çöp dağlarının tam üstüne atıldığı ortaya çıktı. Uşaklı Ankara milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, Uşak merkez ilçe başkanı Hakan Savaş konuyla ilgili Uşak Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

"30 METRE VE DAHA FAZLA YÜKSEKLİKTE ÇÖP DAĞLARI VAR"

Konuyla ilgili Açıklamada bulunan Durmuş Yılmaz "Uşak Belediyesi ve TOKİ dar gelirli vatandaşlarımız için hayırlı bir işe başlamış traji komik tarafıda şu ki böyle hayırlı bir iş bozuk, çürük, çöp yığınları üstünde başlıyor. Burada 30 metre ve daha fazla yükseklikte çöp dağları var üzeri bir metre toprakla örtülmüş. Burayla ilgili 9 Eylül Üniversitesinde  Bilimsel etüt tutulmuş  incelenmiş 144 sayda rapora göre burası kendi kendine metan gazi üretiyor her an patlamaya hazır bir yer. İleride kuvvetle muhtemel meydana gelebilecek bazı facialar örneğin Üçöplüğü faciası gibi faciaların bugünden önlemesi gerekiyor.

Temel atılan alanın temellerin sağı solu çöp yığınları dolu hâlâ çok kokuyor buradan Uşak Belediye Başkanı, TOKİ görevlilerini uşak Valisini göreve davet ediyorum bir kez daha doğru raporları gözden geçirsinler. Burayı sizin(Yeniçağ Gazetesi) aracılıgınızla yerel alandan çıkıp ulusal alan hâline gelir diye düşünüyorum siz basın mensuplarından yardım istiyorum" dedi.

Konuyla ilgili  Uşak İl Başkanı Şener Toköz " Bu işin yanlış olduğunu tespitlerinizle konut yapmaya müsait olmadığı üstüne atılan bir metre toprağın bu ayıbı örtmeyeceğini her an Ümraniye çöplüğü faciası gibi patlamaya hazır bu alanı dar gelirli vatandaşa layık görüldüğü ev almasını isteyen layık gören Hükümeti yetkilileri kınıyor elimizden geldiğince engel olaya çalışıyoruz " dedi.

Merkez ilçe başkanı " Hakan Savaş "Ankara milletvekilimiz Durmuş Yılmaz bu çöp alanı ve TOKİ ev temellerini yerimde görmek incelmek  istedi burada atılan bu TOKİ ev temelleri 60 yıllık çöp alanı ürkütücü korkutucu. Geçmiş dönem belediye başkanı  tarafından kapatılan bu alanda yapılan incelemeler de profesörler doçentler ve çevre mühendislerinin katıldığı bir bilim kurulu raporunda bu çöplük alanına bacalar konup metan gazı tahliyaside tavsiye ediliyor. Biran önce  bizde yetkilileri göreve davet ediyoruz uşaklı bunu hak etmiyor. " ifadelerini kullandı.

ÜMRANİYE ÇÖPLÜĞÜ FACİASINDA NE OLMUŞTU?

28 yıl önce, İstanbul Ümraniye''de bulunan Hekimbaşı çöplüğü büyük bir gürültüyle patladı. Bölgede bulunan çok sayıda ev çöp yığınlarının altında kaldı. Gecekonduların üstüne kayan çöplerin arasında tam bir can pazarı yaşandı. 39 kişi hayatını kaybetmişti. 12''sinin cansız bedenine hiç ulaşılamadı.

Patlamanın nedeni, çöplükteki metan gazının sıkışmasıydı.

İlgili Haberler