65. Hükümet'in Güven Oylaması Yapıldı

65. Hükümet'in Güven Oylaması Yapıldı
Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet için güven oylaması yapıldı. Sonuçların açıklanması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, bugün AK PartiGenel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümetile ilgili güven oylaması yapıldı. 65. Hükümetkullanılan 453 oyun 315'ini alarak Meclis'in güvenoyunu almış oldu.

"ARTIK 79 MİLYONUN HÜKÜMETİYİZ"

Başbakan Binali Yıldırım oylamanın ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, "AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Ne kadar oy alırsak alalım, artık 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65.Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine ilerleyecektir" dedi.

SABAH KAHVALTI VERDİLER

AK Parti TBMM Grubu, 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verdi.

Grup Başkanlığından milletvekillerine yapılan duyuruda, yarın saat 11.00'de TBMM Genel Kurulunda yapılacak 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde, Genel Kurula yetişmede sorun yaşamamaları için tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını Ankara'da olacak şekilde yapmaları istendi.

DOKUNULMAZLIK OYLAMASINDA DA KAHVALTI VERMİŞLERDİ

TBMM üyeler lokantasında saat 10.00'da verilen kahvaltıya davet edilen milletvekilleri ve bakanlardan, saat 11.00'de açılan Genel Kurul'da görüşme yapılmaksızın doğrudan güven oylaması yapılacağından, gerekli hassasiyeti göstermeleri talep edildi.

AK Parti, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin 2. turu öncesinde de milletvekillerine kahvaltı vermişti.

Başbakan Yıldırım'ın kısa bir teşekkür konuşma yapması bekleniyor. Güven oylamasının ardından hükümet Anıtkabir'i ziyaret edecek.