745 ölü, 4663 yaralı

745 ölü, 4663 yaralı
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken BM İnsani Yardım Koordinatörü sivillerin durumundan endişe duyduğunu söyledi

745 ölü, 4663 yaralı

BM İnsani Yardım Koordinatörü Valerie Amos, Gazze'deki Filistinlilerin su ve gıda sıkıntısı yaşamaya başladığı uyarısında bulundu. Amos, Gazze'deki sivillerin durumundan endişe duyduğunu İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanmasının kesinlikle hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Amos, "Herkesin önceliği şiddetin ortasında kalan sivillerin nasıl korunacağı konusu" dedi ve şöyle devam etti: "Gazze'de ölenlerin çoğu kadın, çocuk ve savaşla hiç ilgisi olmayan erkeklerden oluşuyor. Bizim en büyük endişemiz bu. Son birkaç günde yaşanan şiddet olayları sonucunda çok sayıda çocuk öldü. Bu çok korkunç bir durum."  BM yetkilisi ayrıca bölgede artan ihtiyacı karşılayacak fonların da azaldığını belirtip yardım çağrısında bulundu.

Ölü sayısı 745
İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetli saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 745'e, yaralı sayısı ise 4633'e yükseldi. Dün ölenlerin çoğunluğunu Huzaa beldesi ve çevresinde yaşayanlar oluşturdu. Gazzeli yetkililer, İsrail'in kara, hava ve denizden yaptığı kanlı saldırılarda şimdiye dek 1530 evin tamamen yıkıldığını, 22 bin evin hasar gördüğünü ve 1700'ünün kullanılamaz hale geldiğini söyledi. İsrail'in Gazze'deki altyapıyı hedef aldığı belirtiliyor. İsrail'e ait F16 savaş uçaklarının, Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ise pek çok bina hasar gördü.

Skandal açıklama
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in Gazze'deki ihlallerini araştırma kararına tepki gösterdi. İngiltere'nin 2.Dünya Savaşı'nda maruz kaldığı bir bombardımanın benzeri yaşadıklarını öne süren Netanyahu, sivillerin ölümünden de "Onların arkasına saklanıyorlar" dediği Hamas'ı suçladı. Netanyahu, Konseyin İsrail'i kınamasının da garip olduğun söyledi.