77 liralık garantili yolun ücreti 4 ayda 920 lira faizle ceza olarak geldi. Otoyollarda büyük soygun

77 liralık garantili yolun ücreti 4 ayda 920 lira faizle ceza olarak geldi. Otoyollarda büyük soygun
KRT TV’de sabah haberlerini sunan gazeteci Savaş Kerimoğlu, geçtiği bir garantili yolun ücretine gelen faizli cezayı açıkladı. Kerimoğlu, ücretin 77 TL olmasına rağmen kendisine bildirilmediğini ve 4 ay içinde 920 lira faizli olarak fatura geldiğini aktardı.

Garanti geçişli yollarda büyük soygun

Halk TV’deki Savaş Kerimoğlu ile Günaydın Türkiye isimli programdaki görevinden sonra KRT TV’de sabah haberlerini sunmaya başlayan deneyimli gazeteci Savaş Kerimoğlu, canlı yayında ücretli yollar hakkında dikkat çeken bir noktaya değindi.

Kerimoğlu, yaz tatiline giderken arabasıyla geçtiği garanti ödemeli yoldan geçtiğini ancak kartında para olmadığı için cezayı fark etmediğini söyledi.

Cezaya dair kendisine bir mesaj ya da mail gelmemesi üzerine ise 4 ay sonra ancak fark edebildiğini dile getirdi.

Geçiş ücretinin 77,50 TL olduğunu ancak 310 TL üzerine ceza kesildiğini belirten Kerimoğlu, “Sonrasında ise ne tefecide, ne faiz lobisinde olmayacak bir faiz işletilmiş” dedi.

“4 ayda 77 liralık geçiş ücretinin faiziyle birlikte 920 lira durumunu birisi anlatsın” diyerek cezanın faizinin oranına tepki gösterdi.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faizden bahsettiğini vurgulayan Kerimoğlu, “Böyle bir faiz olabilir mi” dedi.

Kerimoğlu, cezanın faturasını sosyal medyada da paylaşarak, şu ifadeleri kullandı.

“Yahu bu kadarını ne faiz lobisi ne tefeci uyguluyor. 77 TL olmuş 920 TL. Otobandan geçmişiz bakiye yokmuş! bilgisini, haberini veren yok! Garantili euro ile ödediğimiz yetmiyor üstüne özel şirketin "icralık oldunuz" telefon ile uğraşıyoruz ayıp be kardeşim ! soygun var resmen!”

İlgili Haberler