8 ilde 17 kişi için ‘paralel’den gözaltı

8 ilde 17 kişi için ‘paralel’den gözaltı
Elazığ şehir merkezi ve İstanbul, Bursa, Aydın, Malatya, Van, Adıyaman ve Karaman’da “Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına yönelik önceden belirlenen 22 adrese dün eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Elazığ kent merkezi ve Karakoçan ilçesiyle İstanbul, Bursa, Aydın, Malatya, Van, Adıyaman ve Karaman’da “Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına yönelik önceden belirlenen 22 adrese dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. “İhaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak” suçlamalarıyla aralarında bazı vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle öğretmenlerin de bulunduğu 22 şüpheliden 17’si gözaltına alındı. Zanlılar Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

15 kişi mahkemede

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul merkezli 22 ilde düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı 31 kişiden 13’ü emniyetten serbest bırakıldı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 18 şüphelinin savcılık tarafından ifadeleri alındı. Şüphelilerden 15’i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye  sevkedilirken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında haklarında savcılıkça yakalama kararı çıkarılan 41 şüpheliden 35’i gözaltına alınmış, bu kişilerden 4’ü savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı