81 ilde düzenlenen operasyonda 3224 yakalama kararı

81 ilde düzenlenen operasyonda 3224 yakalama kararı
15 Temmuz darbe girişiminden 9 ay sonra Emniyet'teki en kapsamlı FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden 9 ay sonra Emniyet'teki en kapsamlı FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı.

FETÖ emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik 81 ilde operasyon başlatıldı. Ankara merkezli 8500 polisin katıldığı operasyonda 3224 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği şimdiye kadar 1013 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi.

İL İL OPERASYONDAKİ SON DURUM:

İZMİR‘DE 76 GÖZALTI

FETÖ soruşturması kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, İzmir’de şu ana kadar 76 kişi gözaltına alındı.

VAN

Van’da da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alınırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

KOCAELİ‘DE MAHREM İMAMLARA GÖZALTI

Fethullahçı Terör Örgütünün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında Kocaeli’de de bir çok adrese baskın düzenlendi.

Gözaltına alınan 17 ismin sivil mahrem imam oldukları ve kripto kişiler arasında yer aldıkları öğrenildi.

ANTALYA‘DA 17 GÖZALTI

Antalya'da gerçekleştirilen operasyonda emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

ADIYAMAN’DA 6 GÖZALTI

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen FETÖ/PDY terör örgütü operasyonları kapsamında Adıyaman'da 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sivil ve öğretmen oldukları öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

KONYA‘DA 20 GÖZALTI

Konya’da 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkartılan örgütte ‘abi’ olarak bilinen şüphelilerin adreslerine sabah saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonla 20 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen bir şüphelinin, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Çek babam, çek iyi çek, net çıksın” demesi dikkat çekti.

İlgili Haberler