Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

86. Yıl Cumhuriyet Korosu "Haydi Birlikte Söyleyelim"

Bir 29 Ekim’i daha milletçe kutlamaya hazırlanırken Cumhuriyetimizin önemini her geçen gün, saat, dakika daha iyi anlıyor olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Tek bir vatanımız var, tek bir “Cumhuriyet” o da “bizim”  hepimizin, sahip çıkalım!
“Özgürlük benim karakterimdir”  diyen ölümsüz Atatürk Türk milletine en uygun yönetim biçimi olarak “Cumhuriyet” i seçti. 29 Ekim 1923’te TBMM tarafından ilan edilen Cumhuriyet, özgürlüğüne düşkün, hür, demokrat Türk milletine en yakışandı...
Bu yıl Cumhuriyetimizin 86’ncı yılını kutlayacağız, Cumhuriyet şarkıları söyleyeceğiz kaç kuşak bir arada... Unutmayalım ki, emaneti iyi korumak lazım. Ayrıca en büyük kültür devrimcisi ulu önderimiz Atatürk temeli kültür olan Cumhuriyetimizi Türk milletine, Türk gençliğine emanet etmişti. Bu bağlamda herkes üstüne düşeni yapmalıdır. Özellikle sanatçıların organize ettiği çok güzel bir oluşum bugün gerçekleşecek... Tiyatro Opera ve Bale Çalışanları Vakfı (TOBAV) Genel Başkanı Tamer Levent, 16 Ekim 2009 Cuma günü 13:30’da bir basın toplantısı düzenlemişti. Benim de bilgilendiğim toplantının amacı TOBAV öncülüğünde geçen yıl ilki düzenlenen “Cumhuriyetin Temeli Kültürdür” temalı  “86. Yıl Cumhuriyet Korosu” konseriyle ilgiliydi...
Ankara Anıtpark’ta bugün 12:00’de düzenlenecek olan programın amacını TOBAV Başkanı Tamer Levent “Cumhuriyet’in Temeli Kültürdür” temalı konserleri el birliğiyle geleneksel hale getirmek olarak açıklıyor.
Cumhuriyet’in 85. yılı kutlamaları kapsamında geçen yıl Ankara’da ve ülke çapında 52 korodan 2500 korist ve binin üzerinde sivil toplum kuruluşu üyesinin yanı sıra bir çok vatandaşımızın katılımıyla oluşturulan 3700 kişilik koronun konser verdiğini anımsatan Levent, Cumhuriyet’in 86. Yılı kutlamaları kapsamında bugün verilecek konserin çok daha kapsamlı olacağını, 10 bin kişinin aynı anda Atatürk ve vatan marşlarını seslendirmesini hedeflediklerini söyledi. Konser için 33’ün üzerinde koronun başvurduğu ve son ana kadar bu sayının artacağı bildiriliyor.
Bu müthiş katılımlı konseri yine geçen yıl olduğu gibi şef İbrahim Yazıcı yönetecek... Destekleyen, katılacak olan gönüllü kuruluşlar ve korolardan bazıları şöyle:
- Acapella Grup 34
- Alegria Oda Korosu
- Akyurt Çocuk Korosu
- Altındağ Bel. T.S.M Korosu
- Ankara Büyükşehir Bel. Batıkent Gençlik Merk. Çocuk Kulübü Korosu
- Ankara Öğretmenler Çoksesli Korosu
- Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korosu
- Çağdaş Drama Derneği Korosu
- Devlet Opera ve Balesi Gönüllü Korosu
- Ankara Devlet T.H.M Gençlik Korosu
- Hacettepe Çocuk Korosu
- Hacettepe Gençlik Korosu
- Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu
- LÖSEV Korosu
- Sevda Cenap And Müzik Vakfı Kadınlar Korosu vb.
tanıtamadığım daha bir çok topluluk katılıyor.
Evet bu Cumhuriyet hepimizin. Mesleğiniz ne olursa olsun Cumhuriyet korosuna herkes katılabilir, katılmalıdır. Tamer Levent “Bu konserlerle ortaya çıkan birlik, beraberlik ve kültürel bir gelecek düşüncesinin üniversitelerce ve sivil toplum kuruluşlarınca da tartışılmasını istiyoruz”  diyor.
Haydi o zaman Cumhuriyet şarkılarımızı hep birlikte söyleyelim... Saat 12:00’de dosta düşmana gösterelim. Anıtkabir karşısı (ANITPARK)’ta buluşalım. Böylesi güzel ve önemli bir düşünce için. Teşekkürler TOBAV... Cumhuriyetimiz daim olsun...

Yazarın Diğer Yazıları