9 yaşındaki Beren'den Atatürk mesajı

9 yaşındaki Beren'den Atatürk mesajı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 9 yaşındaki Beren Özateş'e bırakan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sizler ülkemizin kurtarılmasını sağlayan Atatürk’ümüze uygun birer birey olarak hayata devam edeceksiniz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklarla bir araya geldi. İYİ Parti lideri Akşener, ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi olan çocukları genel merkez binasının önünde karşıladı.

Çocuklar Akşener’e çiçek hediye etti. Daha sonra hep birlikte genel başkanlık makamına geçildi. 9 yaşındaki Beren Özateş, İYİ Parti Genel Başkanlık koltuğuna oturdu.

Akşener'in burada başkanlık koltuğunu devrettiği 9 yaşındaki Beren Özateş, “Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bizlere armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyorum. Ben bugün bu koltuktan herkese iyi insan olmayı ve iyiliği yapmayı tavsiye ediyorum. Bu sayede ülkemizin sorunlarının çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Beren’in konuşmasının ardından Akşener de şunları söyledi: 

“Ülkemizin her bir yerinde yaşayan her bir çocuk bir çiçek, bu kadar güzel çocuklarla bir arada olmak bambaşka bir duygu. Diğer taraftan sadece bizim ülkemizde çocuklara ait bir bayram var. Onlar için bir bayram var. Bunu da size emanet eden büyük Atatürk, ülkemizin kurucusu. Liderimiz Atatürk’ün emaneti. Biz büyükler ne kadar bu yoldan yürüdük o başka bir şey. Ama inşallah sizler bu bayramı yaşatacaksınız. Ülkemizin kurtarılmasını sağlayan Atatürk’ümüze uygun birer birey olarak hayata devam edeceksiniz.”

Konuşmasının ardından “Beren ne tavsiye ediyorsun?” diye soran Akşener’e yanıt "Neyle ilgili” oldu. Bunun üzerine Akşener, “Bak bak siyaseti öğrenmiş” dedi.

“Yani ne tavsiye ediyorsun İYİ Parti Genel Başkanlığı koltuğunda” sorusunu yineleyen Akşener, “Düşünmem lazım” yanıtını aldı. Akşener “Peki Cumhurbaşkanlığı'na adaysın, kazanacaksın ve seçildin. Ne yapacaksın” sorusunu yöneltti. Beren önce “Ülkemizin yönetim şeklini cumhuriyete döndüreceğim” dedi, sonrasında ise Akşener’in tavsiyeleri doğrultusunda, “Parlamenter sisteme döneceğim. Hukukun üstünlüğünü, adaleti sağlayacağım ve çocukların istismarını önleyeceğim” sözlerini onayladı.

Genel Başkanlık koltuğuna oturan Beren Özateş’in, çocukların da oy kullanması yönündeki sözleri gülüşmelere neden oldu. Özateş’in sözlerine karşılık Akşener, “Bunu ben de çok isterim. Kesinlikle vicdan devreye girer. Ama büyükler buna izin vermez” dedi.

Tek tek çocuklarla ilgilenen Akşener, hepsine boyama kitabı ve boya kalemi hediye etti. Akşener daha sonra çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.