AB yetkilileri, AB Bakanı'nı reddetti!

AB yetkilileri, AB Bakanı'nı reddetti!
İktidar partisi AKP'yi kapatma 2008'deki kapatma davasında devreye giren AKPM'ye bu konuda bildiri veren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu,

Brüksel'de iki gün süren temasları boyunca sadece bir AB yetkilisi ile görüşebildi. Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Komisyon Başkan Yardımcısı Viviane Reding'in Türk tarafının görüşme taleplerini reddettiğini doğruladı. Çavuşoğlu'nun herhangi bir raportör veya Avrupa Birliği Konseyi yetkilisi ile bir araya gelmemesinin, 2014'ü "AB Yılı" ilan eden hükümetin işini oldukça zorlaştıracağı söyleniyor. Çavuşoğlu, "Daha önceki ziyaretlerimizde birçok komiser ve yetkili ile görüşmeler yaptığımız doğru. Bu seferki ziyaretimizin esas amacı Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısıydı. Stefan Füle de o toplantıya geldiği için, ikili bir görüşme yapmamız kaçınılmazdı. Gerçek muhatabım da zaten genişlemeden sorumlu komiserdir. Dolayısıyla bu işi başka yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok" diye konuştu.

BBC de, Çavuşoğlu'nun, Brüksel'de sadece Füle ile görüştüğünü, Çavuşoğlu'nun, Komisyon Başkan Yardımcısı Reding'in Türk tarafının görüşme taleplerini reddettiğini doğruladığını belirtirken "Gezi Parkı protestoları sonrası karşılıklı iptal edilmeye başlanan ziyaretler ve temaslar, 17 Aralık süreci sonrası durma noktasına gelmiş gibi görünüyor" yorumunu yaptı. BBC'nin haberinde, "Çavuşoğlu'nun bu kadar az sayıda AB yetkilisi ile görüşmesinin Brüksel'deki havanın Türkiye aleyhine dönmesiyle alakalı olduğu ve başta Komisyon Başkan Yardımcısı ve adalet ile temel haklardan sorumlu üye Viviane Reding olmak üzere bazı yetkililerin Çavuşoğlu'nun görüşme talebini birden fazla kez reddettiği öğrenilmişti" denildi.