ABD: "Almanya ve Türkiye ayrılığın eşiğinde"

ABD: "Almanya ve Türkiye ayrılığın eşiğinde"
Türkiye ile Almanya arasında yaşanan krize Washington Post gazetesi “Almanya ve Türkiye’nin birbirine çok ihtiyaçları var ancak ayrılık eşiğindeler” şeklinde değerlendirdi.

Washington Post haberine “Türkiye ve Almanya kağıt üstünde dostlar. Ama iki ülkenin son dönemde nasıl davrandıklarına bir göz atarsınız eğer tam tersini düşünebilirsiniz” sözleriyle girdi.

Bunun ardından son birkaç ay iki ülke arasında “giderek şiddetlenen bir söz savaşı”na vurgu yapan gazete, Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in geçtiğimiz günlerde yaptığı sert açıklamalar ve uyarıları aktardıktan sonra Almanya’nın Türkiye’ye uygulamaya koyabileceği “önlemlere” de değindi.

WPost, Sigmar Gabriel’in açıklamalarının Türkiye’de Alman vatandaşı olan Peter Steudtner dahil altı aktivistin tutuklanmasından sonra geldiğini anlattığı haberinde Türkiye’nin ise Almanya’yı “teröristleri barındırmakla” suçladığına dikkat çekti.

“İki ülke için bu dosttan düşmana kayışı garip bir kayış” sözlerini de kullanan gazete, “İslam Devletine karşı ortak mücadele, mülteci krizindeki işbirliği ve Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik bağlarının her iki ülke için hayati olduğu” görüşlerini paylaştı. WPost, şunları yazdı:

“Almanya, Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biridir. 2016 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 43 milyon doları buldu. Almanya, her yıl ülkeye 14 milyar dolarlık yatırım yapıyor.”

İlgili Haberler