ABD askerleri Sünni miymiş!

Nasıl bilmiyorum ama başarıyoruz;

Bir taraftan ABD'nin son dönemde artan Kandil ziyaretlerini, "Suriye pratiği"ni delil göstererek "Musul operasyonu ile PKK'ya güç ve motivasyon aktardığını" savunurken, diğer taraftan da aynı ABD'nin ipiyle dibinin bataklık olduğunu defaatle tecrübe ettiğimiz kuyuya inmeye can atabiliyoruz.

Her gün, bulabildiğimiz her mikrofondan serenat halindeyiz;

Beni al, beni al, onu alma!..

***

Haydi buradaki "aldatılma" psikolojisini anladık, hak verdik diyelim. Öyle ya, anlı-şanlı, meşru, "stratejik müttefik"liğini sağır sultanın bile duyduğu koskoca "Reis'in devleti(!)" dururken, ABD nasıl olur da PYD mi, YPG mi, PKK mı, ne idüğü belirsiz bir terör örgütünü -üstelik de çapulculardan müteşekkil- tercih eder, haritalar bozup, haritalar çizebilecek böylesi hayati bir operasyonda!

Peki ya, bir taraftan "mezhebi ayrımların oluşmamasının üzerinde durduğumuzu" iddia edip, bir taraftan da en yüksek sesle dillendirdiğimiz itirazın "Irak ordusu Şia'dan oluşuyor" olmasını nereye koyacağız?

***

Musul'a geldikleri zaman Sünnilerle vuruşacaklarmış.

Kafamda deli sorular:

Ne demek bu?

Irak ordusu Musul'a -kağıt üzerinde- Musul'u DAEŞ/ DEAŞ/IŞİD/ISIS kodlarıyla anılan "Irak El Kaidesi(!)"nden temizlemek üzere girmiyor mu?

Öyleyse ne diyoruz biz tam olarak Şii Irak Hükümetine; "ülkenin en büyük, en zengin şehirlerinden birini işgal ettiler ama sonuçta terörist de olsalar "selefi-vahhabi"ler, IŞİD'i ve halktan Sünni destekçilerini senin Şii askerlerine yedirmeyiz" mi?

E peki bu "mezhepçiliğin daniskası" değil mi?

Bu seçeneği "abartılı, art niyetli bir çarpıtma" sayıp eleyelim ve bu feryat figan halimizin sebebini "Türkmenlerin akıbeti" farz edelim;

Sahiden de "Şii güçler Telafer'e ilerler de Türkmenleri katleder" diye olsun "Şia Irak Ordusu"nu kendi ülkesindeki operasyonun dışında tutma arzumuz...

Telafer'deki Türkmenlerin -büyük bölümü evet ama- tamamı Sünni mi?

Yoo...

Irak Türkmenlerinin bir ve beraber olamayışların en büyük sebebi olan "mezhepçiliği" körüklemek olmayacak mı peki bu taraf tutma hali?

Sonuçta  Şii Türkmenlerin selefi terörüne karşı "kurtarıcı" saydıkları, Sünni Türkmenler için "cellat". Ve bizim üretebildiğimiz yegane çözüm Türkmenler arasından bir tarafı gözden çıkarmak!

***

Hayır hepsi bir yana...

"Irak ordusu Şia" diye bağırıyorsun da, Irak'ı bir kere daha işgaline itiraz etmediğin ABD askerleri Sünni mi sanki?

Fransız askerleri Sünni mi?

Bakmayın "molla" patronlarına, "peşmerge"nin hele de mevzubahis petrol kârına karşılık Türkmen kanıysa dini-imanı mı var sanki?

Musul, yüzlerce yıllık Haçlı projesinin altın vuruşu olarak bu coğrafyadan kayıp gider ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları "açık hedef" haline gelirken bütün diyebildiğimiz bu mu sahi!

***

Kediye ciğer

----

Çok gururluyuz çünkü Misak-ı Millî sınırlarımız dahilinde olmasına rağmen "Büyük Kürdistan" projesine eklemlenmesin diye "korumak" için ABD izni beklediğimiz Musul'a Türk askeri yerine Türk askerinin eğittiği "Ninova Muhafızları" giriyor!

Ninova'nın BİR "Kürt Milleti" üretme çabasındakilerin "köken" atfettiği Asur'un başkenti olduğunu, BOP'un başkenti sayılan Diyarbakır'ın en büyük alışveriş merkezinin adının Ninova konduğunu filan düşününce kediye ciğer emanet etmemiş miyiz sizce de?

***

Kimi eğitsek başımıza terörist kesildi arkadaş

-------

"Peşmergeyi bizim askerimiz eğitti, Ninova Muhafızlarını bizim askerimiz eğitti" derken 15 Temmuz gecesi "komutanın başına silah dayayan emir subayları"nı hatırlayan kaç kişiyiz?

Onları da bizim askerimiz eğitmemiş miydi!

***

 "Musul Türkiye için tarihte kalmış, kapanmış bir konudur" diyen "eski milliyetçi yeni liberal kanaat önderi" modeli de tarihte kalsa keşke... Bir bitmedi.

***

Hayal kurma durağı

-----

Günün sözü Yonca Tokbaş'tan olsun, bayıldım:

"Bir hayalin varsa hiç çekinme, cesurca cümlesini kur!"

Haydi, her şeye rağmen yeni ve güçlü ve ümitvar cümleler kurmaya...

***

Lütfen aranızda kalsın;

Papa duymasın

--------

Kürk Mantolu Madonna romanında şarkıcı Madonna'nın hayatının anlatıldığını sanarak yapılan yorumlardaki cehalet adına mı utanalım, sunucunun "Sabahattin Ali 1940'larda yazdı" diye yarım yamalak ikaza rağmen "Aaa o zaman Madonna var mıydı" diyen cehalet adına mı utanalım!

He vardı;

Sadece "Kürk Mantolu" değil, "Brüj'lü", "Manchester'li" , "Güllü", "Mavi Taçlı" türlü türlüsü vardı hem de;

"İsa'dan bugüne!"

Yazarın Diğer Yazıları