ABD askerlerinin üniformalarındaki YPG armaları sökülecek

ABD askerlerinin üniformalarındaki YPG armaları sökülecek
Amerikalı komutan Steve Warren, Suriye’deki ABD askerlerinin YPG simgesi taşıyan üniformalar giymesi hakkında, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için için gerekli adım atıldı" dedi

Warren, Bağdat’tan video-konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin, Rakka’nın IŞİD’den geri alınması için başlattığı taarruzda ABD askerlerinin YPG simgeli üniformalarla yer aldığını kanıtlayan görüntülerin sorulması üzerine Warren, ABD ordu yönetmeliğinin bu tür simgelerin giyilmemesi gerektiğini açıkça ifade ettiğini belirtti.

“Bizim ordu yönetmeliğimiz bunlar gibi simgelerin giyilmemesi gerektiğini söyler” diyen Warren, şunları kaydetti:

“YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik.”

Askerlerin bu armaları sökmesi talimatı verildiğini kaydeden Warren, “Durum düzeltildi ve bu tür bir davranışın uygunsuz olduğunu ve onaylanmadığını iletmek için müttefiklerimizle irtibat kurduk” dedi.

Warren, askerlerini YPG armalı üniformalarla gösteren söz konusu fotoğrafların gerçek olduğunu ifade etti.

Suriye’deki askerlerinin sadece IŞİD’le savaşan yerel güçlere danışmanlık ve yardım misyonu bulunduğunun altını çizen Warren, Amerikan özel kuvvetlerinin geçmişte de Afganistan’da, Irak’ta ve Latin Amerika’da ortak güçlerin armalarını taşıdıklarını hatırlattı.