ABD Balkanlardaki FETÖ yapılanmasını kullanabilir

ABD Balkanlardaki FETÖ yapılanmasını kullanabilir
MİT'in Kosova'daki FETÖ'cülere yaptığı operasyonu değerlendiren Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, "Ciddi bir FETÖ yapılanması var ve bu yapı orada da ABD tarafından harekete geçirilebilir" dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), FETÖ'nün Balkan ayağına ağır darbe indirerek, örgütün 6 üst düzey elemanını Türkiye'ye getirdi. Sputnik'in haberine göre, operasyonu değerlendiren Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, operasyonun meşru ve yerinde olduğunu söyledi.

Pekin'in açıklamaları şöyle:

‘KOSOVA'DAKİ OPERASYON YERİNDE VE MEŞRU'

"Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Kosova'nın emniyet teşkilatı ve istihbaratıyla birlikte yaptığı operasyonla, benim istihbarat başkanlığım döneminde ABD'nin Türkiye'deki El Kaide unsurlarına yönelik MİT ve emniyet teşkilatıyla birlikte yürüttüğü operasyonlardan bir farkı yok. Söz konusu terör örgütü unsurları olduğunda bu tür operasyonlar hep yapılır. Uzun zaman ABD ve Türkiye bu tür operasyonlar için iş birliği içerisindeydi, kim bilir belki aynı şekilde devam ediyordur. Kosova'da gerçekleşen operasyon da benzer nitelikte. Ve böyle bir operasyonun gerçekleşmesi için Kosova Başbakanı'yla irtibata geçilmesine veya iade anlaşması imzalanmasına gerek yok. Bu doğrudan istihbarata örgütlerinin iletişimiyle gerçekleşecek bir operasyon. Asıl sorun operasyonun açığa çıkması. Eğer açığa çıkmasaydı bu gibi sorunlar yaşanmayabilirdi."

'BALKANLAR'DA CİDDİ BİR FETÖ ÖRGÜTLENMESİ VAR'

FETÖ'nün Başkanlar açısından ciddi bir tehdit unsuru teşkil ettiğine işaret eden Pekin "Sadece Kosova'da değil Balkanlar genelinde FETÖ'nün halen çok ciddi bir yapılanması var. Bosna-Hersek'te, Kosova'da, Makedonya'da… Bu gibi çok çeşitli ülkelerde okulları,şirketleri hala faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin buna engel olması lazım. Yarın öbür gün Türkiye'nin başına gelenler, bu ülkelerin de başına gelebilir. Oralarda da darbe girişimi ve iç çatışmaları tetikleme gibi hamlelerde bulunabilirler. Çünkü bu örgüt, ABD tarafından kullanılan bir örgüt" dedi ve şöyle ekledi:

"Darbe olmasa bile iç çatışma çıkartabilirler. Çünkü ABD'nin kanatları altındalar. Amerika Birleşik Devletleri'nin Balkanlar'da yapmak istediklerini ona yaptırabilirler. ABD, Balkanlar'ın kendi kontrolü altına girmesini istiyor. Oralarda bunları yaptırabilir, kendine karşı örgütlenmeyi engellemek için bölgeyi birbirine düşürebilir. Nasıl İngiltere'yi AB'ye sokup, sonra da çıkarttıysa ve AB, Almanya'yla yürüyorsa; yarın öbür gün Balkanlar'da da farklı bir durum yaratabilir. Çünkü FETÖ bunlar için elverişli bir örgüt. Ve bütün egemen ülkelerin bu örgütten kurtulması lazım."

İlgili Haberler