ABD: "Bizim için ilerleme Brunson'ın dönmesi"

ABD: "Bizim için ilerleme Brunson'ın dönmesi"
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetiyle geniş kapsamlı görüşmeler yapıldığını, Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson'ın eve dönmesi talebini net şekilde ilettiklerini bildirdi.

Sözcü Neuert günlük basın toplantısında konuyla ilgili sorulan bir soru üzerine "Türkiye'yle geniş kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türk hükümetiyle her temasımızda bir dizi konuyu ele alıyoruz.

Dün de Türk hükümeti yetkilileriyle geniş kapsamlı bir görüşme yaptık. Pastör Brunson'ın evine dönmesi gerektiğini açık bir şekilde söyledik. Ancak bu meseleyi kamuoyu önünde müzakere etmeyeceğiz" dedi.

Neuert "Görüşmelerde ilerleme kaydedildi mi?" diye sorulunca da "Biz ilerleme kaydetmeyi Pastör Brunson'ın evine, ABD'ye dönmesi olarak tanımlıyoruz" dedi.

"BİZİM İÇİN İLERLEME BRUNSON'IN DÖNMESİ"

Sözcü Neuert bir gazetecinin "İlerleme kaydedildi mi yoksa Türklerle hala derin bir görüş ayrılığı var mı?" sorusuna ise "Ben böyle bir tanımlama yapmayacağım. Bildiğiniz gibi dün buluştuk. Dışişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar geniş kapsamlı görüşmeler yaptı. Bizim istediğimiz ilerleme Pastör Brunson'ın evine dönmesi. Söyleceklerin bu kadar" dedi.