ABD canımız, feda olsun kanımız!..

ABD Elçisi Ricciardione demişti ki: “Türkiye, Libya’da ABD’nin çıkarlarını koruyacak. Buna ilişkin resmi anlaşma yapılıyor.”
İlişkiler bu seviyede olunca da, sonrası şöyle oluyor..
Tam bağımsız ve gerçekten demokrat olan Türkiye’nin iktidarı ve ana muhalefeti seçim öncesinde kendilerini ABD sokaklarına atıveriyorlar!..
Yani beyim, Türkiye’de iktidara giden yolun nereden geçtiği CHP tarafından da keşfedildiği için bu parti de ABD sokaklarına düşüp istikbal aramayı uygun görmüştür..
Bu “yolu” daha önce zaten keşfetmiş olan iktidar da CHP’nin hamlesini öğrenince bu sefer de kendisini acul ABD’ye ışınlamıştır.
Bu yüzden Washington ve New York’un sıkışık trafiğinde aynı kapıları kollayan değerli heyet mensuplarının yarış halinde,  “Pardon birader bizim randevu şimdi!..”  diye birbirlerini solladıkları neşeli bir şekilde izlenmektedir!
Her ne kadar gündüzleri birbirlerine rakip olsalar da...
Her iki heyet mensuplarının, akşam basınca birliktelikleri söz konusu olup vatan hasreti giderdikleri de düşünülebilir..
Brodway’in nü kulüplerinde veya Beyaz Saray’ın üst sokağındaki gece âleminde feneri söndürmek gibi!.Yedikleri içtikleri kendilerinin olsun da, biz görüp konuştuklarına bakalım!..
Muhteremlerin ABD seyahatlerine ayrı ayrı odaklanıp maksatlarına ulaşmaya çalışalım!..
İktidar heyeti “DEİK” adına oradalar..
Haluk Dinçer başkanlığındaki heyet, ziyaret öncesinde Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile görüşerek planlanan temaslar hakkında görüş alışverişinde bulunmuşlardı...
Dışişleri Bakanlığı ve Washington Büyükelçiliği ile de koordine edilen temaslar için Dünya Türk İş Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muhtar Kent de kişisel girişimlerde bulunmuş!. (Muhtar Bey Coca Cola’nın lideri.)
Heyet muazzam!.. Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Haluk Dinçer ve yürütme kurulu üyeleri Cüneyd Zapsu, Nuri Çolakoğlu ve konseye 7 yıl başkanlık yapmış olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Bu değerli heyetin temas trafiği şöyle.. Dünya Yahudi Kongresi (World Jewish Congress) Amerika Bölümü’nün Başkanı Rabbi Marc Schneier..
Düşünce kuruluşları Brookings Institute, Center for Strategic and International Studies (CSIS), Council on Foreign Relations (CFR) ve ABD’deki en önemli İsrail yanlısı lobi kuruluşlarından AIPAC bulunuyor.
Ve de.. Soğuk Savaş döneminin önemli isimlerinden Dr. Henry Kissinger ve ABD’nin en zenginleri listesinde yer alan işadamları James Tichs, Kenneth J. Biaklin, Mort Zuckerman ve Lester Crown..
Şunu hemen belirtelim.. Bu satırların şifresi ABD Elçisi Ricciardione’nin şu sözlerindedir..
“ABD’li büyük sermaye sahipleri, Arap dünyasındaki yatırımlarını Türkiye üzerinden gerçekleştirecek..”
Bu ne demek.. AKP iktidarının ABD’ye,  “Biz olursak Arap dünyasına kolayca yatırım yapabilirsiniz!”  mesajı demek..
Söz konusu heyette yer alan kimliklerin AKP’yle birlikteliği olmadığını söyleyen parmak kaldırsın!!
Gelelim Y-CHP’li kardeşlere!..
Mesaj şu.. “Biz varken sizin AKP’yi desteklemeniz ayıp doğrusu!..”
Şimdi bu Y-CHP heyetindeki değerli mensupların kimler olduğuna bakalım..
Genel Başkan Yardımcıları Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Umut Oran ve Faik Öztrak ile Genel Başkan Danışmanı ve Parti Meclisi üyesi Faruk Loğoğlu..
Bu değerli heyetin ABD icraatları da yarına kalsın..

Yazarın Diğer Yazıları