ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: "Çok yakında başlayacağız..."

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: "Çok yakında başlayacağız..."
ABD Genelkurmay Başkanı Dunford başında terör örgütü PYD'nin bulunduğu SDG'ye ilişkin, "Suriye Demokratik Güçleri'ne silah dağıtımı konusunda şeffaf davranacağız" dedi

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ana gövdesini terör örgütü PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ni henüz silahlandırmadıklarını ama "çok yakında" başlayacaklarını açıkladı.

Washington'da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD'nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile ortak basın toplantısı yapan Dunford, silahların dağıtımı konusunda Türkiye'ye karşı şeffaf olacaklarını da söyledi.

Dunford konu ile ilgili şunları kaydetti:

"Rakka'yı ele geçirme konusunda biz tek olası yöntemin Suriye Demokrat Güçleri'yle olduğu görüşündeydik. Şimdi sahada Türkiye'nin kaygılarını ortadan kaldırmak için önlemler alıyoruz, örneğin silahların PKK'nın eline geçmemesi ya da Türkiye'ye gitmemesi gibi.

Bu dağıtım konusunda şeffaf davranacağız. SDG'ye sağladığımız askeri teçhizatın sadece sadece Rakka'da kullanılmasının, başka yere gitmemesinin önlemini alıyoruz"

 

İlgili Haberler