ABD krizinde olumlu sonuç bekleniyor

ABD krizinde olumlu sonuç bekleniyor
ABD'nin iki Türk bakana yaptırım uygulama kararının ardından Ankara'dan açıklama geldi.

ABD'nin iki Türk bakana yaptırım uygulama kararının ardından Ankara'dan açıklama geldi. Diplomatik kaynaklar, yaşanan krize ilişkin, "İki tarafta da sağduyu hakim. Kısa vadede olumlu bir sonuç alınması bekleniyor" şeklinde konuştu.

Görüşmelerin Trump'a yakın bir ekiple yapıldığı, bu ekipte Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham'ın da bulunduğu bildirildi.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, dün yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Gül hakkında yaptırım kararı aldıklarını kaydetmişti.

Yapılan açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Malların Kontrolü Ofisi bugün, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında harekete geçmiştir. Her ikisi de Rahip Andrew Brunson’ın gözaltı ve tutukluluk surecinin başındaki organizasyonlardan sorumludur. Bu resmi yetkililer Türkiye Cumhuriyeti’nin işlediği insan hakkı ihlallerinin sorumlusudur. Bu şahıslar Hazine’nin Evrensel Magnitsky Yasası’ndan aldığı otoriteye dayanarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık kararnamesi 13818 uyarınca “İnsan Hakkı İhlalleri ve Yolsuzluğa Karışan Şahısların Mal Varlıklarının Dondurulması” maddesine tabi tutulmaktadır.” denilmişti.

İlgili Haberler