ABD: "Menbiç konusunda bir anlaşma yok"

ABD: "Menbiç konusunda bir anlaşma yok"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "YPG Menbiç'ten çekilecek" demişti. Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Sözcüsü, "Menbiç konusunda henüz bir anlaşma yok. Türklerle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Ankara ile Washington’ın terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin Menbiç’ten çekilmesi için anlaştığı yönündeki açıklamalarına mesafeli yaklaştı. ‘Bizim anlayışımız bu değil’ diyen Sözcü Nauert, Türk hükümeti ile Menbiç’e ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söylemekle yetindi. Nauert, elinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’i kuşattığına dair haberleri teyit edecek bir bilgi olmadığını da söyledi.

"HALA ANLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Nauert, ‘Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu önceki ABD ile Menbiç’in YPG’den temizlenmesi konusunda anlaştıklarını söyledi. Sizin de anlayışınız bu yönde mi?’ şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

‘Bizim anlayışımız bu değil. Şu noktada Türk hükümetiyle pek çok görüşme yapıyoruz. Geçen hafta burada 1.5 gün süren toplantılar yapıldı. Hala Türkiye ile bir anlaşmaya varmak için çalışıyoruz.’

'YPG HİÇBİR ŞEKİLDE OLMAYACAK'

Çavuşoğlu'nun konu hakkındaki sözleri şöyle:

"YPG'nin olduğu bölgeler nasıl istikrara kavuşturulur, kimin yöneteceğini nasıl sağlayabiliriz. Temel prensip nüfus oranında yönetim olması. YPG hiçbir şekilde olmayacak. Menbiç'ten YPG çekilince orada ABD ve Türk askerleri olacak."

İlgili Haberler