ABD: Operasyonuna Kürtlerin katılımı konusunu Türkiye’yle görüşüyoruz

ABD: Operasyonuna Kürtlerin katılımı konusunu Türkiye’yle görüşüyoruz
ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, büyük bir kısmını PKK'nın oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka operasyonuna katılımı konusunda Türkiye’yle görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

ABD’nin Rakka’yı IŞİD’den özgürleştirmek için düzenlenecek operasyona daha çok yerel Suriyeli gücün katılmasını planladığını ifade eden Townsend, PKK'nın de bileşenlerinden biri olduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin operasyonda yer alacağını aktardı. Townsend, “Yakın gelecekte muktedir olacak tek güç, PKK'nın belirgin bir bölümünü oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri” ifadelerini kullandı.

"PKK İÇİN TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

PKK unsurlarının operasyona katılımı konusunda Türkiye’yle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden ABD’li general, “Müzakerelerde bulunuyoruz, plan yapıyoruz ve Türkiye’yle görüşmeler yapıyoruz. Bunu adım adım götüreceğiz” diye konuştu. Rakka’yı terör örgütünden geri almanın Musul’dan daha uzun süreceğini ifade eden Townsend, operasyonun yakın zamanda başlayabileceğini belirterek, “Yeterli sayıda yerel gücün Rakka operasyonu için uygun olduğuna inanıyorum. Yine de, daha fazla yerel gücü operasyona katmak ve onları eğitmek yönünde bir planımız var” dedi.

İlgili Haberler