ABD, Rusya'ya nasıl saldıracağını anlattı!

ABD, Rusya'ya nasıl saldıracağını anlattı!
ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın Rusya'nın hibrid savaş taktiklerini ve ABD Silahlı Kuvvetleri'nin bu güce nasıl karşı koymaları gerektiğini anlatan bir ders kitabı yayınladığını yazdı.

Habere göre ‘Yeni Nesil Rus Savaşı' adlı ders kitabı daha geçen aralık ayında yayınlandı ve yakın zamanda internette de ulaşılabilir hale geldi.

Grafiksel görüntülere ve Rus askeri araçları ile ilgili bilgilere yer verildiği 68 sayfalık kitapta özellikle Kırım'da ve Ukrayna'nın güneydoğusunda yaşanan olaylara dikkat çekiliyor. Bölgede Rus Özel Operasyon Kuvvetleri'nden küçük birliklerinin kullanıldığı ileri sürülüyor.

ZAAFLARIN NASIL KULLANILACAĞI ANLATILIYOR

Kitapta Rusya'nın stratejisinin, müdahale edilen ülkelerdeki yerel ‘kukla kuvvetlerle' birleşerek yönetimi değiştirmek olduğu da iddia ediliyor.

Rusya'nın zayıf taraflarının da gösterildiği kitapta ABD Silahlı Kuvvetlerin bu zaafları ne şekilde kullanabileceği anlatılıyor, orduda görev yapan askerlerin yeterli motivasyonları bulunamadığı, ayrıca ordudaki lojistiğin yetersiz olduğu, hava ve topçu desteğinin güçlü fakat isabet oranı düşük olduğu ileri sürülüyor.

Rus hava savunma sistemlerinin ve elektronik savaş silahlarının gücünün aktarıldığı kitapta söz konusu silahların yetersizliğine dikkat çekiliyor.

İlgili Haberler