ABD Stratejik PKK Taktik Müttefik!

ABD’nin talebi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sözde Peşmerge’nin Suriye’ye geçişi için koridor açılmasıyla birlikte Türkiye’nin bölgede yeni müttefiki PKK oldu!
IŞİD’e karşı Suriye topraklarında bulunan Ayn-el Arab’da var olma mücadelesi veren terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG güçlerine ABD’nin havadan yaptığı yardımların yetersiz kalması üzerine Türk devleti karadan devriye girdi. ABD yönetiminin, PYD’yi terör örgütü görmediğini açıklaması üzerine adeta U dönüşü yapan Erdoğan, Ayn-el Arab’taki PKK’ya bağlı PYD/YPG güçlerine yardım için düğmeye bastı. ABD’nin bastırmasıyla Suriye tarafına koridor açmayı kabul eden Türkiye, buradan Peşmerge güçlerinin geçeceğini açıklamasına karşın işin aslının böyle olmadığı ileri sürülüyor. Geçişine müsaade edilecek sözde Peşmerge kuvvetlerinin içinde ağır silahlı PKK’lıların olacağı öğrenildi.
Buna göre Türk devleti 40 yıldır terörle mücadele ettiği bölücü örgüt PKK ile adeta müttefik olmuş oldu. Başkent’te yeni ittifak, “Stratejik müttefikimiz ABD taktik müttefikimiz PKK” şeklinde özetleniyor.
Ortadoğu’da izlediği yanlış politikalarla ’değerli yalnızlık’içine giren ve ’sıfır sorun’politikası ’sırf soruna’dönüşen Türkiye bu coğrafyada yeni bir zoraki müttefik edindi!
Ancak bu müttefikin PKK olması Türkiye’nin iç ve dış politikada nasıl bir bataklığa saplandığının da en acı bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
PKK hazırlıklarını         tamamlasın diye!
Ayn-el Arab’a geçişin bir kaç gündür aksamasının nedeni ise örgüt mensuplarının geçişini kamuoyundan gizlemek. Bunun için Erdoğan başta olmak üzere hükümet kurmayları kamuoyunu oyalayan ve kafa karıştıran açıklamalar yapıyor. Tüm bunlar algı operasyonlarıyla da vatandaşın gözünden kaçırılmak isteniyor. Asıl olan Ortadoğu’da ABD’nin de dayatmasıyla PKK ile neredeyse müttefik haline gelen Türkiye’nin, PKK militanlarının ağır silahlarla Türk topraklarından Suriye’ye geçmesi...
Alınan istihbari bilgilere göre, Türk topraklarını kullanarak geçecek olan PKK’lı grupların içinde daha önce güvenlik güçlerimize defalarca pusu atan ve şehit eden suikast timleri de bulunuyor. Bu suikastçi PKK’lıların geçişi ile Suruç dahil sınır kapılarının askerden alınarak polise verilmesinin bir nedeni daha ortaya çıkıyor.
Peşmerge truva atı
Medyada ABD özel harp birlikleri tarafından eğitilmiş Barzani’ye bağlı özel timlerle ilgili haberler asıl gerçeği örtüyor! Peşmergelerin göstermelik olduğu ifade ediliyor. PKK’lıların geçişinin sağlanacağı Peşmerge güçlerinin ise bu geçişte truva atı olarak kullanılacağı iddia ediliyor. Zaten IŞİD’e karşı zaferi Peşmerge ile paylaşmak istemeyen PYD’de PKK’lı militanları bölgeye çağırmıştı. Erdoğan ve hükümet buna izin vererek  sadece ABD’nin değil PYD’nin de özel isteğini yerine getiriyor!
PKK bölgenin         polis gücü oluyor
Kuzey Irak’ta Sincar’da Ezidilerin IŞİD elinden kurtarılması olayında başarılı bir PR çalışması yapan PKK, bölgede Türkiye’nin de çözüm süreci tavizleriyle adeta meşru hale geldi. Sincar’da savaşmadığı halde Ezidileri kurtardığı izlenimi oluşturan PKK, bu kezde Ayn-el Arab’da devreye girdi. Her geçen gün güçlenen ve meşrulaşan PKK terör örgütü, sıcak olayın yaşandığı bölgede bir nevi polis gücüne dönüşmüş oldu.

Yazarın Diğer Yazıları