ABD, Suriye’yi yeni bir savaşa hazırlıyor

ABD, Suriye’yi yeni bir savaşa hazırlıyor
Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Rudskoy, ABD’nin Suriye’de 'herkesin herkese karşı' olabileceği kapsamlı bir savaşa hazırlıyor dedi.

Mosova Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Rudskoy, Washington’ın Suriye’yi parçalama yönünde hareket ettiğini söyledi.

Rudskoy, ABD’nin Suriye’yi yeni bir savaşa hazırladığını belirterek, ülkeye ‘herkesin herkese karşı’ olabileceği büyük bir savaşa yol açacak çatışma potansiyeli yüklediğini kaydetti.

Rudskoy, terörle mücadele operasyonunun sonuçları ve Doğu Guta’daki  durum hakkında da bilgi verdi.

'65 BİNDEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ'

Rudskoy’un açıklamasına göre, Suriye’de Rusya ve İran’ın desteğiyle 65 binden fazla terörist öldürüldü. 1245 yerleşim birimi ve 113 bin kilometre karelik alan teröristlerden 6 bin 500 hektarlık alan, 1500 kilometreden fazla yol ve 17.200 bina patlayıcılardan temizlendi.

Rudskoy “Göçmenler teröristlerin insani koridor üzerinden ayrıldığı Doğu Guta’daki yerleşim birimlerine dönüyor. Önümüzdeki günlerde Doğu Guta’daki insani operasyonun sona ermesi gerekiyor” dedi. Rudskoy, Rusya’nın Suriye hükümetiyle işbirliği ile Doğu Guta’dan 156.620 kişiyi tahliye ettiğini söyledi.

İlgili Haberler