ABD, terörden mahkûm edilebilir!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Dana White, PYD/PKK'nın, Abdullah Öcalan posterini asarak Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesini terörist başına adamasına yönelik soruya cevap olarak "Biz orada SDG (PKK/PYD) ile çalışıyoruz. IŞİD ile mücadelelerini destekledik. Bizim tek bağlılığımız IŞİD'e karşı mücadeleyedir ve bunu yapmaya devam edeceğiz." dedi.

ABD, PKK/PYD'nin adını SDG olarak değiştirmekle ve SDG'yi IŞİD'e karşı kullanıyor görünmekle, kendisini bir terör örgütünü destekliyor durumuna düşmemiş sayıyor ve herkesin buna inanmasını bekliyor.

Diyelim ki inanan inandı! İyi de IŞİD de ABD'nin eseri değil mi? Diğer iddiaları bir kenara bıraksak bile bugünkü ABD Başkanı Trump, başkanlık seçimleri öncesinde "IŞİD'i Obama kurdu" dememiş miydi?

***

Binali Yıldırım, konuyu değerlendirirken "YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamaları için daha neyi görmek istiyorlar. PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması, Amerika-Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir. Dolayısıyla bu davranışıyla ABD, terörle iş birliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor." dedi.

Türkiye'nin Başbakanı, "ABD terörle iş birliği yapıyor" diyor...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da D-8 toplantısında, "İyi terörist, kötü terörist ayrımı yapılan bir dönemden geçiyoruz. İslâm'la teröristi bütünleştirmeye çalışanlar var. Boko Haram gibi katil sürülerini İslâm'la bütünleştiriyorlar." diye konuştu. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise "Ortaya çıkan bu fotoğraf, Amerika'nın bugüne kadar söylediklerinin hepsini tekzip etmektedir. Terör örgütü, 'biz teröristlerle iş birliği yapmıyoruz, orada teröristler yok, Suriye Demokratik Güçleri var' diyen Amerika'yı biz buradayız diye yalanlamıştır. Ortaya çıkan bu durum SDG'nin PKK PYD ve YPG olduğunun da alenen bir itirafı durumundadır." dedi.

***

Rakka'daki fotoğrafa göre ABD, terörizmi destekleyen bir numaralı ülke oluyor. Bu konuda başlatılacak uluslararası bir girişimi, Rusya, Çin, Hindistan gibi ülkeler desteklerse ABD, dünya kamuoyu nezdinde güç durumda kalabilir.

"ABD, terör örgütleriyle iş birliği yapmaktan vazgeçsin" gibi sözlerin hiçbir değeri yoktur. Konu, dünyadaki bütün uluslararası platformlarda dile getirilirse, Amerikan kamuoyu da bundan etkilenir ve terör destekçiliği tartışılmaya başlanır.

ABD, terör destekçiliğinden mahkûm edilebilir!

FETÖ ile mücadelede ipe un seriliyor!

ABD'nin terör örgütlerine alenen silah ve eğitim vermesine karşı bir iki söz dışında sonuç alıcı tepki göstermeyen Türkiye'nin veya AKP iktidarının, artık terör örgütü olarak kabul edilen FETÖ'nün başı olan Fetullah Gülen'in iadesi konusunda da ipe un serdiği anlaşıldı.

Liberal Parti eski genel başkanı Cem Toker, KRT'de Çağlar Cilara'nın programında durumu özetledi:

"Beraber yürüdük biz bu yollarda dediği, seçmeni değil, Gülen hareketinin kendisi. Bu kadar insan devlete nereden nasıl girdi, nasıl bilmezsin ya, ondan sonra Amerika'yı suçluyorsun. Beraberdiniz. Bunlar Gülen'i ısrarla istiyorlar ya. 'Dosyalar gönderdik, delil gönderdik, Amerika iplemiyor' diyorlar. Bunu kimden istiyor, ABD Adalet Bakanlığı'ndan! Git Amerikan yargısına, niye uğraşıyorsun Amerikan Adalet Bakanlığı ile. 1789'da ilk kongre Amerika'da bir kanun geçirmiş. Kanun, 'yabancılar federal devleti, Amerikan federal mahkemelerinde dava edebilir' diyor. Ve 90'larda bir Meksikalı doktor bu kanunu kullanarak Amerikan Anayasa Mahkemesi'ne kadar hakkını savunuyor. Aklı başında bir adam gitsin Fetullah Gülen aleyhine orada dava açsın. Hemen soruşturma açılır. Bunu ister mi Ak Parti? Mahkeme ne yapacak, çağıracak, anlat bakalım Fetullah Gülen diyecek."

Yazarın Diğer Yazıları