ABD ve Rus askerleri karşı karşıya gelebilir!

ABD ve Rus askerleri karşı karşıya gelebilir!
Ukrayna'nın doğusunda süren olayları bastırmak için paralı Amerikan askerleri bölgeye gönderildi. Rusya da, buna karşılık sınıra asker yığıyor

Yeni Kiev iktidarının Ukrayna'nın doğusunda yapılan protesto eylemlerinin bastırılması için kullanacağı Amerikalı paralı askerlerin yeni bir grubunu taşıyan uçak Donetsk havaalanına iniş yaptı. Donetsk güvenlik birlikleri komutan yardımcısı Sergey Tsiplakov'un iddiasına göre paralı asker grubu şimdilik 100 kişiyi buluyor. ABD ve İngiltere basınında çıkan haberlere göre Kiev yetkililerinin Ukrayna'nın güney doğusunda protestoculara karşı kullanacağı özel askeri birlik toplam bin 800 kişiden oluşuyor. Söz konusu birliklerin dünyanın en büyük özel ordusu olan Amerikan Academi şirketine ait Blackwater ve Greystone askeri birlikleri olduğu iddia ediliyor. Söz konusu iki askeri birliğin ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon operasyonlarının yaklaşık yüzde 90'ını gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Bazı kaynaklar da Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmaya başladığını açıkladı.

Savaş vurgusu
Bu gelişmenin yaşandığı sıralarda, ABD'li iktisatçı ve siyasetçi, "Reaganomika" nın babası Paul Craig Roberts, ABD ve NATO'nun Rusya'ya karşı askeri faaliyetini aktifleştirmesinin küresel silahlı çatışmaya yol açabileceğini söyledi. Eski ABD Maliye Bakanı Roberts, Press TV televizyonunun sitesindeki köşesinde, ABD'nin Ukrayna'daki krize ilişkin mevcut politikasının kaçınılmaz olarak Rusya'nın Batı'ya olan güveni kaybetmesine yol açacağını yazdı. Roberts, bu durumun, Rusya yönetimini Amerika'nın zarar göreceği eylemlere itebileceğini belirtti. Örnek olarak Rusya'nın dış ekonomik operasyonlarda dolardan vazgeçebileceğine işaret etti. Roberts, "Amerikan devletinin iflasının ortaya çıkması sadece bir an meselesi. Bize sadece bunun, diğerlerini tahakküm altına almanın peşinde olan Beyaz Saray'ın inatçı sakinlerinin dünyayı enkaza çevirmeden önce gerçekleşmesi için dua etmek kalıyor" dedi.