ABD ve Rusya arasında 'Sinir gazı' krizi

ABD ve Rusya arasında 'Sinir gazı' krizi
ABD'li kaynaklar Suriye'de gerçekleşen saldırıda sinir gazı kullanıldığını iddia ederken, Rusya'dan yapılan açıklamada sinir gazıyla ilgili herhangi bir belirtiye rastlanmadığı savunuldu.

ABD hükümetine yakın kaynaklara göre Suriye’de 50’nin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ‘sinir gazı’ kullanıldı. Aynı kaynaklar  "Saldırıyı Suriye'nin düzenlediği kesinleşmedi. Kesin bulgu için daha fazla kanıta ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN YALANLAMA

Rusa’ya da bir açıklamada bulundu. Rusya Ordusu tarafından yapılan açıklamada Duma’da herhangi bir kimyasal saldırı bulgusuna rastlanmadığı ve yaralılarda kimyasal zehirlenme izi olmadığı ileri sürüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı da ‘kimyasal saldırı’ iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada Beyaz Miğferler tarafından yayılan görüntülerin sahte olduğunu belirtti.  Açıklamada cihatçı bağlantılı grubun, İslam Ordusu’nun Duma’dan çekilmesini engellemek için bilgi kirliliği yarattığı bildirildi. Rusya açıklamasında Duma’ya radyasyon, kimyasal ve biyolojik silah araştırması için Rus uzmanların gönderilebileceği belirtildi.

ABD'DEN BİR SON DAKİKA AÇIKLAMASI DAHA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Duma'daki saldırı yerinin incelemeye açılması istendi. Açıklamada ayrıca Trump'ın askerleri Suriye'den çekmeyi hala istediği ancak önce Esad'ın sivillere zarar vermeme konusunda emin olmak istediği söylendi.

İlgili Haberler