Sonunda bu da oldu: Ölülerin vücudundaki dövme derisi çerçevelenip aileye verildi

Sonunda bu da oldu: Ölülerin vücudundaki dövme derisi çerçevelenip aileye verildi
ABD Ohio'da Save My Ink Forever adlı bir şirket, dijital yollarla ölülerin vücutlarındaki dövmeleri laboratuvar ortamına taşıyor. Deriyi kesen alet yardımıyla dövme olduğu gibi çıkartılıp çerçevelenerek yakınlarına hatıra eşyası olarak veriliyor.

İndependentTürkçe''den aktarılan bilgilere göre; müşterilerin istedikleri dövmeyi cenaze evine bildiriyor. Dövmenin etrafındaki doku kesilip Ohio''daki laboratuvara gönderildikten sonra yaklaşık üç ay süren, cildin kimyasal yapısı mürekkebi koruyacak ve dokunun parçalanmasını önleyecek şekilde değiştiriliyor.

Üç sene önceki tekne kazasında ikiz kardeşini kaybeden Jonathan Gil, bu deneyimi yaşayan ilk kişilerden biri. Gil, kendisine bedeninin durumu yüzünden abisini göremeyeceğinin söylendiğini belirtilmişti.

Gil, New York''taki Thomas F. Boyland Cenaze Evi''yle temasa geçince söz konusu işlemi öğrendi. Kardeşinin iki dövmesini seçen Gil ve annesine hatıra eşyası ulaştırıldı. Gil, "Tuhaf bir şekilde rahatlatıcıydı. Kardeşimi geri aldık. Ondan hatırladığımız bir parça geri döndü" diye konuştu.

Save My Ink Forever''ın arkasında Michael Sherwood ve oğlu Kyle Sherwood var. Kyle Sherwood, "Yaptırmak isteyenler için aslında bu bir cenaze töreni" dedi:

Aileler parçayı aldıklarında minnettar oluyor. ''Aman Tanrım, buradalarmış gibi hissediyorum. Her gün o dövmeyi görüyordum ve şimdi o kişiden bir parça benim yanımda'' diyorlar.

"Standartlarımız var" diyen yönetici, her dövmeyi kabul etmediklerini, tasarıma veya bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösterdiğini bildirdi.

Öte yandan bazı hukukçular, uygulamanın yasal yönünün muğlak olduğunu düşünüyor.

Kuzey Karolina''daki Wake Forest Üniversitesi Hukuk Fakültesi''nin dekan yardımcısı Tanya Marsh, dövmenin yer aldığı dokuyu kesen cenaze evlerinin müdürlerinin, ABD kanunları uyarınca sorumlu tutulabileceğini belirtti.

İlgili Haberler