ABD'de çöken bina: Can kaybı 5'e yükseldi, 156 kişi kayıp

ABD'de çöken bina: Can kaybı 5'e yükseldi, 156 kişi kayıp
ABD'nin Florida eyaletinde kısmen çöken 12 katlı binada kayıp 156 kişiyi arama kurtarma çlışmaları devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiği açıklandı.

Geçtiğimiz Perşembe günü ABD''nin Florida eyaletinde 12 katlı binanın kısmen çökmesinin ardından yetkililer arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz saatlerde açıklamalarda bulunan Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, arama kurtarma ekiplerinin bir kişinin daha cansız bedenine ulaştığını söyledi.

Cava, "Birinci önceliğimiz yapabileceğimiz herhangi bir hayatı kurtarmak ve bunun için de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Hayatını kaybeden diğer dört kişinin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Cava, ailelerine haber verdiğini aktardı.

2018 YILINA AİT RAPOR YAYIMLANDI

Binanın neden çöktüğüne dair araştırmalar sürerken 2018 yılına ait yayınlanan yeni bir rapor ortaya çıktı.

Raporda bir mühendis, okyanusun kıyısında bulunan 12 katlı bina ile ilgili yeraltındaki su tahliyesinde yaşanan sorun nedeniyle binada yapısal hasar oluştuğunu ve binada ‘beton bozulması’ tespit edildiğini aktardığı belirtildi.

Yetkililer, 156 kişinin arama çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, umutlarını kaybetmediklerini dile getirdi.

Köpekler, kızılötesi tarama ve ağır ekipmanlar yardımıyla çalışmaların sürdüğünü aktaran yetkililer, enkazda oluşmuş olabilecek hava ceplerinin insanları hayatta tutabileceğini umuyor.

İtfaiye Şefi Alan Cominsky yaptığı açıklamada, "Şimdi en büyük şey umut" derken "Bizi yönlendiren şey bu. Bu son derece zor bir durum" diye konuştu.

130 daireli binada 55 dairenin bulunduğu bölüm tamamen yıkılırken, enkaz altında kalanları tespit edebilmek için ısıya duyarlı kameraların devreye alındığı bildirildi. (NTV)

İlgili Haberler