ABD’de gerilim sürüyor Adalet Bakanı bölgede

ABD’de gerilim sürüyor Adalet Bakanı bölgede
Ferguson’da siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar, önceki gün bir gencin daha öldürülmesi üzerine yeniden alevlendi

ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Missouri eyaletinde silahsız siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan ve 12 gündür devam eden şiddet olaylarının ardından protestoların merkezindeki Ferguson kentine gitti. Bakan, 18 yaşındaki Michael Brown’un ölümüyle ilgili olarak “kapsamlı, adil ve bağımsız” bir soruşturma sözü verdi. Brown’un ölümü üzerine başlayan protesto gösterileri sırasında, göstericiler ile polis arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Bölgede önceki gece de ikinci bir siyah erkeğin polis tarafından öldürülmesi üzerine, yeni protestolar düzenlendi. St. Louis Emniyet Müdürü Sam Dotson, polis memurlarının “kendilerine bıçak çeken bir adamı öldürdüğünü” söyledi. Dotson, görgü tanıklarının şahsın garip davrandığını söylediğini öne sürdü ve polis memurlarının kendilerini savunma hakkı olduğunu vurguladı. Polis, önceki günlere oranla çok daha sakin geçen protestolara katılan 47 kişiyi göz altına aldı. 

Bu arada Michael Brown’ın öldürülmesiyle ilgili olarak St. Louis Bölge Savcılığı, Brown’ı vuran polis memuru Darren Wilson aleyhinde kanıt sunacağını açıkladı. Daha sonra jüri Wilson’a suçlama yöneltilip yöneltilmeyeceğine karar verecek. Görgü tanıkları Brown’ın elleri havada, polise teslim olduğu sırada vurulduğunu söylerken, polis Brown’ın memurla kavga ettiği sırada öldürüldüğünü savunuyor. Memur Darren Wilson olaydan sonra zorunlu izne çıkarılmıştı.