ABD’de İslam karşıtlarından provokatif eylem çağrısı

ABD’de İslam karşıtlarından provokatif eylem çağrısı
Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde düzenlenecek İslam karşıtı gösteri için sosyal medya üzerinden çağrı yapan gruplar, katılımcılara, gösteriye silah getirmeleri çağrısında bulundu

Gösteri caminin tam karşısında

ABD’de, Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde İslam karşıtı gösteri için sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla örgütlenen grup, gösteriye silah getirilmesi çağrısında bulundu. Amerikan İslami İlişkiler Konseyi, Müslüman toplumundan, tahriklere kapılmamalarını ve provokatif eylemi görmezden gelmelerini istedi. Phoenix’de motosiklet kullanıcılarından oluşan bir grup, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının yapılacağı gün, cami karşısında İslam karşıtı bir miting düzenleyeceklerini açıkladı.

Dayanakları ABD yasaları...

MİTİNGİ düzenleyenler, gösteriye katılacak motosikletli gruplara ABD Anayasası’nın 2. maddesinden doğan “silah edinme hakkını kullanmaları” tavsiyesinde bulundu. Protestocular gösteri öncesinde karikatür yarışmasının yapıldığı yer yakınındaki bir restoranın parkında buluştuktan sonra cami önünde bir araya gelecekler. “İfade Özgürlüğü Mitingi 2. Tur” adıyla düzenlenen etkinliğin “IŞİD’le bağlantısı bulunan Teksas’taki 2 silahlı teröristin düzenlediği saldırıya cevap” olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

İslam karşıtı reklama izin yok!

BU arada ABD’nin başkenti Washington’daki toplu taşıma dairesi, bu ay başında Teksas’ta Hz. Muhammed konulu provokatif karikatür yarışması düzenleyerek kanlı saldırıya neden olan Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi’nin aynı yarışmaya ilişkin metro ve otobüs duraklarına reklam verme isteğini reddetti. Washington Metropolitan Toplu Taşıma Müdürlüğü Medya İlişkileri Sorumlusu Mike Tolbert, metropoldeki raylı sistem ve otobüs duraklarında “belirli bir gündem odaklı” reklamlara yer vermeyeceklerini bildirdi.