ABD’de silahlı çatışma: Biri polis 3 kişi öldü

ABD’de silahlı çatışma: Biri polis 3 kişi öldü
Colorado’daki aile planlama merkezini uzun namlulu silahla basan saldırgan ile polis arasında 5 saat süren çatışmada 9 kişi de yaralandı

ABD’nin Colorado eyaletindeki Colorado Spring kentinde, aile planlaması merkezi yakınlarında yaşanan silahlı çatışmada, biri polis 3 kişinin öldüğü, yaralanan 9 kişinin tedavisinin sürdüğü, durumlarının iyi olduğu bildirildi. Hayatını kaybeden polisin Colorado Üniversitesi’nde görevli Garrett Swasey olduğu, söz konusu polisin çatışmanın ardından bölgeye yardım için gönderildiği belirtildi. Planned Parenthood Rocky Mountain aile planlaması merkezine uzun namlulu silahla gelen saldırgan binaya girerek polisle çatışmaya başladı.

Kürtaj karşıtı bir eylem olabilir!

Yaklaşık 5 saat polislerle çatışan saldırgan sonra teslim oldu. Televizyon kanallarının görüntülerinde kelepçeli olarak polis aracına bindirilen saldırganın beyaz bir erkek olduğu görüldü. Polis, saldırganın ismini ve saldırının nedenini henüz açıklamadı. Aile Planlama merkezine yönelik daha önceden tehdit ihbarlarının geldiği bildirilmişti. Aile planlaması ve kürtaj ABD’de tartışmalı konulardan birisi ancak saldırganın amacının aile planlaması olup olmadığı henüz netleşmedi. Saldırının gerçekleştiği merkezde kürtaj da yapılabildiği öğrenildi.