ABD, Çin'in Uygur Türklerine yönelik tutumu nedeniyle Pekin Olimpiyatları'na boykot uygulayacak

ABD, Çin'in Uygur Türklerine yönelik tutumu nedeniyle Pekin Olimpiyatları'na boykot uygulayacak
Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Çin'in insan hakları nedeniyle Pekin'de düzenlenecek Olimpiyatlara ABD'nin diplomatik ve resmi temsilci göndermeyeceğini açıklarken, ABD'li sporculara ise tam destek vereceklerini söyledi.

Beyaz Saray, Çin''in Doğu Türkistan (Sincan Uygur Özerk Bölgesi) ve diğer bölgelerdeki insan hakları ihlalleri nedeniyle 2022 Pekin Kış Olimpiyatları''na diplomatik boykot uygulanacağını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında, "Çin''in Doğu Türkistan’da işlediği insanlığa karşı suçlar ve diğer insan hakları ihlalleri nedeniyle 2022 Pekin Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları''na hiçbir diplomatik ya da resmi heyet göndermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Olimpiyatlara gidecek ABD''li sporculara desteklerinin tam olduğunu vurgulayan Psaki, ABD''nin insan haklarını korumak adına verdiği güçlü bir taahhüt olduğunun altını çizdi.

Euronews’teki habere göre Psaki, Pekin Olimpiyatları''na yönelik bu boykotun diplomatik seviyede olduğunu ve sporcuları etkilemediğini ancak Çin''in insan hakları ihlallerine yönelik sert bir mesaj olduğunu söyledi.

Pekin Kış Olimpiyatları, 4-20 Şubat 2022''de Çin''in başkenti Pekin''de düzenlenecek.

İlgili Haberler