ABD'den dikkat çeken Yemen hamlesi

ABD'den dikkat çeken Yemen hamlesi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, 'Yemen'deki insani dramı daha da derinleştirmemek' amacıyla Husileri 'terör örgütleri' listesinden çıkaracaklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın brifinginde Joe Biden yönetiminin dış politika adımlarına ilişkin pek çok konuyu değerlendirdi.

Price, 'Yemen'deki insani dramı daha da derinleştirmemek' amacıyla Husileri terör örgütleri listesinden çıkaracaklarını, bu konudaki çalışmalarda sona geldiklerini belirtti.

"Husileri terör örgütleri listesinden çıkarırken, örgüt ve liderleri üzerindeki baskıyı aynı şekilde sürdüreceğiz. Bu iki şeyi aynı anda yapabileceğimizi göstereceğiz" ifadelerini kullanan Price, ABD'nin amacının 'Yemen'deki savaşın faturasını halka ödetmemek' olduğunu savundu.

Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırılarının farkında olduklarını ve bu noktada Riyad'a destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Price, herhangi bir detaya girmeden 'İran'ın bölgedeki zararlı eylemlerini' de takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Geçen hafta ABD yönetimi, Yemen'de Suudi Arabistan'a askeri destek vermeyi