ABD'den, İdlib çıkışı: Vururuz

ABD'den, İdlib çıkışı: Vururuz
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Esad yeniden kimyasal silah kullanırsa ABD ve müttefikleri hızla cevap verecek" dendi.

Beyaz Saray Basın Sözcülüğü, ABD'nin İdlib'deki son gelişmelere  ilişkin duruşuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan değerlendirmede,  "ABD, Rusya ve İran destekli Esed rejiminin yakın bir saldırısının tehdidi  altında milyonlarca masum sivilin yaşadığı Suriye'nin İdlib bölgesindeki  gelişmeleri yakından izliyor. Başkan Donald Trump, bu tür bir saldırının zaten  trajik olan çatışmayı pervasızca daha da kötüleştireceği ve yüz binlerce insanın  hayatını riske atacağı yönünde uyarıda bulunmuştur." denildi.

"DURUMUŞUMUZ NETTİR"

"Açık olalım, eğer Beşşar Esed yeniden kimyasal silah kullanmayı  seçerse ABD ve müttefikleri hızlıca ve uygun şekilde karşılık verecektir, bu  konudaki duruşumuz nettir." ifadesine yer verilen açıklamada, sorunların çözümü  için diplomasi yoluna işaret edildi.

Açıklamada ayrıca "ABD, Suriye'deki düşmanlıkları aşabilmek için  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 2254 sayılı kararı doğrultusunda  kalıcı bir diplomatik çözüm bulmak amacıyla müttefikleriyle beraber çalışmaya  yorulmadan devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Trump, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Beşşar  Esed Suriye'nin İdlib şehrine düşünmeden saldırmamalı. Ruslar ve İranlılar bu  muhtemel insanlık trajedisinde yer alarak derin bir insani hata yaparlar. Yüz  binlerce insan ölebilir." yorumunu yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de basın brifinglerinde  "ABD'nin süreci yakından izlediğini" ve "özellikle kimyasal silah saldırısına  karşı kararlı bir duruş göstereceklerini" ifade etmişti.

İlgili Haberler