ABD’den Kerkük’teki paçavralara tam destek

ABD’den Kerkük’teki paçavralara tam destek
Barzani’nin haber ajansı Kerkük’te sözde “Kürdistan” bayraklarının asılmasının, ABD tarafından desteklendiğini iddia etti.

Türkmen kenti Kerkük’ün göz göre göre işgal edildiği günlerde bölgeden sıcak haberler geliyor. IŞİD’ten temizleme bahanesiyle peşmergelere teslim edilen Kerkük’te devlet binalarına Kürdistan paçavrasının asılma kararı sonrasında Türkmenler direniş başlattı.

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw haber ajansı, ABD Dışileri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Trump yönetiminin Kerkük’teki bayrak hadisesinde peşmergeyi desteklediğini iddia etti.

Rudaw’ın haberi şu şekilde:

“ABD Dışişleri Bakanığı’ndan bir yetkili, Kerkük'te kamu kurumlarında Kürdistan bayrağının asılmasına ilişkin, “Iraklılar özgür, demokrat, birlikte ve müreffeh bir Irak'ı inşa etmeye çalışmalı” açıklamasında bulundu.

Rûdaw, Kerkük’teki bayrak kararını ABD Dışişleri Bakanlığı'na sordu.

Bakanlıktan üst düzey bir yetkili Rûdaw muhabirine yaptığı açıklamada, “Iraklılar özgür, demokrat, birlikte ve müreffeh bir Irak'ı inşa etmeye çalışmalı. Konu ile ilgili daha fazla yorum için Irak Hükümeti ile irtibata geçmeniz daha iyi” değerlendirmesinde bulundu.

Kerkük İl Meclisi, 28 Mart'ta Kürdistan bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili kararı onayladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, kararın yasal olduğunu bildirdi.

Vali Necmeddin Kerim 16 Mart’ta, kentteki bütün resmi kurumlara Kürdistan bayrağının asılması yönünde karar alarak, onay için İl Meclisi’ne göndermişti.”

İlgili Haberler