ABD'den kritik mesajlar

ABD'den kritik mesajlar
ABD Başkanı Trump'ın "Füzelerimize hazır ol Rusya" tweetinin ardından Pentagon ve Savunma Bakanı Mattis'ten de önemli açıklamalar geldi. Pentagon, askeri harekatla ilgili açıklama yapmayacaklarını ifade ederken, Mattis, "Operasyona hazırız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye askeri müdahale seçenekleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın" ifadelerini kullandı.

Trump, bu mesajının ardından Rusya ile ilgili bir paylaşımda daha bulundu. ABD Başkanı bu kez de "Rusya ile ilişkilerimiz soğuk savaş döneminden bile kötü durumda. Buna gerek yok. Rusya’nın ekonomisi için bize ihtiyacı var, bütün ülkeler birlikte çalışmalı. Silahlanma yarışını durduralım?" ifadelerini kullandı.

SAVUNMA BAKANI MATTİS: "ORDUMUZ SAVAŞA HAZIR"

Trump'ın tweetlerinin ardından açıklamada bulunan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ise, savaşa hazır olduklarını belirterek “Olası seçenekleri Trump’a sunmaya hazırız. Esad’ı kesin suçlayacak bir kanıt yok” şeklinde konuştu. 

PENTAGON: "HAREKATLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAYIZ"

ABD Başkanı Donald Trump'ın tansiyonu yükselten tweetleriyle ilgili bir açıklama da Pentagon'dan geldi.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Trump'ın tweetlerini bize değil Beyaz Saray'a sorun. Potansiyel askeri harekatlara ilişkin yorumda bulunmuyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler