ABD'den Reza Zarrab iddiası: "İtiraf edebilir"

ABD'den Reza Zarrab iddiası: "İtiraf edebilir"
ABD'de New York Times gazetesi, Zarrab'ın kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ederek işbirliğine yönelebileceğini iddia etti.

New York Times gazetesine göre, İran'a uygulanan yaptırımları, ABD finans sistemini aldatıp yasa dışı yollarla delmekle suçlanan Zarrab’ın avukatları, müvekkillerinin savunması için gerekli olan kritik belgeleri mahkemeye sunmadı.

Davanın bir diğer tutuklu sanığı Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın Pazartesi günü mahkemeye ilettiği belgelerde Reza Zarrab’ın Eylül ayından bu yana dava konusundaki hiçbir gelişmeye dahil olmadığını belirttiği aktarılıyor.

BBC Türkçe’ye göre, New York Times, Zarrab ve avukatlarının iddianameye eklenen yeni iddialar konusunda ek savunmalarını iletmek için Pazartesi gece yarısına kadar süreleri olduğunu, ancak savunma tarafının mahkemeye herhangi bir belge sunmadığını söylüyor.

ZARRAB İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR

Ay sonunda başlayacak olan dava için jüri seçimi konusunda da Zarrab'ın avukat ekibi olası jüri üyelerine seçim sürecinde iletilecek soruları da sunmadığını anlatan gazeteye  konuşan eski federal savcı olan Columbia Üniversitesi öğretim üyelerinden Daniel C. Richman, "Bir avukat müvekkilinin savunmasını şekillendirmek için önüne gelen şansları bu şekilde es geçmez" dedi.

New York Times ise, "Eğer Zarrab, suçlamaları kabul ederse bu, ABD'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında işbirliğine hazırlandığı anlamına gelebilir" diyor.

İlgili Haberler