ABD'den "soruşturmaya destek" açıklaması

ABD'den "soruşturmaya destek" açıklaması
Atatürk Havalimanında 36 kişinin öldürüldüğü, 147 kişinin yaralandığı saldırmanın soruşturma sürecine ilişkin ABD'den destek açıklaması geldi.

Atatürk Havalimanı'nda önce etrafa ateş açıp ardından da 3 intihar saldırganının üzerlerindeki bombaları patlatarak 36 kişiyi öldürdüğü, 147 kişiyi de yaraladığı saldırıyla ilgili ABD'den destek açıklaması geldi. Saldırıyı kınayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, yazılı açıklama yaptı.

Yaralılara şifa dileyen ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı bildiren Toner, "Soruşturma boyunca Türk makamları ile yakın temas halinde olacağız. Terör tehdidi ile mücadelede NATO müttefiki Türkiye ile dayanışma içindeyiz" ifadesini kullandı.

Atatürk Havalimanındaki saldırıyı "masum sivil insanlara karşı yapılan bir dizi saldırıların son örneği" diye niteleyen Toner, "Terör belasına karşı, barış ve uzlaşmayı teşvik etme konusunda Türkiye ile işbirliği yapma kararlılığımızı daha da güçlendirecektir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırıdan bir gün önce vatandaşlarına hitaben Türkiye'ye seyahat uyarısında bulunmuş ve "dikkatli olun" çağrısı yapmıştı. Bakanlğın uyarısında alışveriş merkezlerinin, sivil havacılığın, ulaştırma sistemlerinin, spor organizasyonları ve halka açık toplantıların terör örgütü tarafından hedef alındığı belirtilerek, özellikle turist gruplarının saldırılarda hedef alındığı ikazında bulunmuştu.

Öte yandan CIA Başkanı John Brennan da dün gece NBC Televizyonunda yaptığı açıklamada, NBC akşam haberlerinde CIA Direktörü CIA Direktörü John Brennan, "30 IŞİD militanının Türkiye'ye yollandığını" söylemişti.