ABD’den terör örgütü PKK/YPG ile ilgili skandal açıklama

ABD’den terör örgütü PKK/YPG ile ilgili skandal açıklama
ABD’den terör örgütü PKK/YPG ile ilgili skandal açıklamalar geldi. ABD’nin Suriye Temsilcisi Jeffrey, PKK ile YPG’yi aynı görmediklerini söyledi.

ABD’den terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG hakkında skandal açıklamalar geldi. Viyana’da ABD’nin Suriye politikası konusunda bilgilendirmede bulunan ABD’nin Suriye Temsilcisi James Jeffrey, kısa bir giriş konuşmasının ardından telekonferansla gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jeffrey dün ABD tarafından yayınlanan arama bülteninde üst düzey üç PKK yöneticisinin yer almasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “PKK’lı üç ismin aranması konusunda Türkiye’ye haber verdik. PKK bizim için terörist bir örgüttür. YPG konusunda aynı düşünmüyoruz. IŞİD ile mücadele konusunda YPG Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) bir parçası ancak Türkiye’ye tehdit oluşturmayacak şekilde hareket etmelerini sağlıyoruz.”

YPG İÇİN ‘ORTAKLARIMIZ’ VURGUSU

Türk ve ABD zırhlıları bu ay başında ‘Menbiç yol haritası’ kapsamında terör örgütü YPG’nin Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç’ten çekilmesi ve bölgenin güvenliğinin sağlanması için Menbiç kırsalında ortak devriye görevine başlamıştı.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) sözcülerinden albay Rob Manning ise hafta içinde günlük basın toplantısında devriyelerle ilgili sorular üzerine şöyle konuşmuştu: “ABD kuvvetleri, DSG ortaklarımızla Suriye’nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı. Suriye’de tüm tarafların IŞİD’in yenilmesine odaklanması gerekiyor. Devriyeler düzenli değil. Bu devriyeler biz, DSG’li ortaklarımıza ve Türkiye’ye bölgenin güvenliğini sağlama imkanı tanıyacaktır.”

Sözcü, Türk ve ABD askerlerinin Fırat’ın batısında kalan Menbiç bölgesinde devriyeye başlamasını ise “Bu devriyeler IŞİD’in yenilmesine odaklanmalarını (Türkiye’nin) sağlayacak” diye değerlendirmişti.

İlgili Haberler