ABD'den Türkiye'ye yeni vergi

ABD'den Türkiye'ye yeni vergi
ABD Başkanı Trump , sosyal medyadan yaptığı açıklamada Türkiye'ye yönelik yeni vergi kararını açıkladı.

ABD Türkiye'den çelik ve alüminyum tarifelerini yüzde 20 çelik tarifesini ise yüzde 50 artırdı. 

Doların Türk lirası karşısında yükseldiğine dikkat çeken Trump, Türkiye ile ilişkilerin iyi olmadığını söyledi. Donald Trump, “Türkiye'den çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına onay verdim” ifadelerini kullandı.

Trump attığı Twitter mesajında, "Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den alınan çelik ve alüminyumdaki vergileri iki katına çıkardıklarını duyurmasının ardından Beyaz Saray sözcüsü Lindsay Walters kararın gerekçesini açıkladı. Sözcü, Trump'ın talimatının ulusal güvenlik çerçevesinde geldiğini söyledi.

Duvar'ın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye'den çelik ve alüminyum ithalatında gümrük vergilerini iki katına çıkarma talimatı verdiğini Twitter’dan duyurmasının ardından, Beyaz Saray’dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

GEREKÇE 'ULUSAL GÜVENLİK'

Beyaz Saray sözcüsü Lindsay Walters, Trump'ın Amerikan Ticaret Yasası'nın 232'inci maddesi uyarınca, yönetimine gümrük vergilerini iki katına çıkarmak için hazırlık yapma talimatı verdiğini açıkladı.

Sözcü, bu talimatın gerekçesinim ulusal güvenlik olduğunu söyledi. Walters, “232’inci madde çerçevesindeki vergiler, ihracat ürünleri ulusal güvenliğe zarar verme tehdidi oluşturan belirli ülkelerden ithalata uygulanır. Ticaret veya başka meselelerle ilgili müzakerelerden bağımsızdır”dedi.

İlgili Haberler