AB'den çok sert Türkiye raporu

AB'den çok sert Türkiye raporu
Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile ilgili Salı günü açıklayacağı İlerleme Raporu'nun bugüne kadarki en sert ve en eleştirel değerlendirme olacağı bildirildi.

Reuters'in haberine göre, adının duyurulmasını istemeyen iki AB yetkilisi Birliğin, Türkiye'ye karşı en sert bildirisini hazırladığını iddia etti. Yetkililer, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin Suriyeli mülteciler konusunda yürütülen işbirliği haricinde giderek kötüleştiği değerlendirmesini yapacağını söylendi.

Türkiye ile ilgili bu yılki raporun Salı günü Fransa'nın Strasburg kentinde açıklanması bekleniyor. Raporun bazı bölümleri ise ilk olarak Almanya Welt am Sonntag gazetesinde yayınlandı.

Yayınlanan kısımlarda, Avrupa Komisyonu'nun yeni müzakere başlıkları açmak için yeterli bir zemin oluşmadığı değerlendirmesi yaptığı görülüyor. Bu da halihazırda yeni başlıkların açılmamasından dolayı fiilen donmuş durumda olan müzakerelerin mevcut halinin süreceği anlamına geliyor.

Raporun yazım sürecine dahil olan bir AB yetkilisi, yaptığı değerlendirmede, "Avrupa Birliği'nden çok ciddi bir uzaklaşma söz konusu" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler