AB'den önemli Suriye açıklaması

AB'den önemli Suriye açıklaması
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'de yaşanan iç savaşa ilişkin, "Savaşı kazanabilirsiniz ancak kapsayıcı bir sistem geliştiremezseniz barışı tesis edemezsiniz." dedi.

Mogherini, AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katıldığı ve yaklaşık 8 saat süren Dışişleri Konseyi'nin ardından basına açıklamalarda bulundu. 

Eski Rus çifte ajan Sergey Skripal'e yapılan saldırıda İngiltere ile dayanışma içinde olduklarını belirten Mogherini, Rusya'nın konuya ilişkin şüpheleri gidermesi gerektiğini ifade etti.

SURİYE'DE SİYASİ UZLAŞI ÇAĞRISI

Mogherini, toplantıda Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Stefan de Mistura'nın kendilerini bilgilendirdiğini belirterek, bölgede durumun daha kötüye gitmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Mistura ile nisan ayında düzenlenecek Suriye konulu Brüksel Konferansı'nı da değerlendirdiklerini aktaran Mogherini, "Savaşı kazanabilirsiniz ancak kapsayıcı bir sistem geliştiremezseniz barışı tesis edemezsiniz. Bunun yolu da kapsayıcı siyasi uzlaşıdan geçer." diye konuştu.