ABD'li senatörler Menbiç'te

ABD'li senatörler Menbiç'te
Geçen hafta Ankara'da Erdoğan ile görüşen ve Türkiye'de tutuklu Amerikalı papaz Brunson'u ziyaret eden iki Amerikalı senatör, önceki gün PKK'nın kontrolündeki Menbiç'te ortaya çıktı.

ABD'de iktidardaki Cumhuriyetçi Parti'nin en önemli isimlerinden Senatör Lindsey Graham, Demokrat Partili Senatör Jeanne Shaheen ile önceki gün, terör örgütü PYD'nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) denetimindeki Suriye'nin Menbiç kentini ziyaret etti. "Menbiç Askeri Konseyi" (MAK) adlı oluşumun sözcüsü Şervan Derviş, Twitter hesabından bu ziyaretin fotoğraflarını paylaştı.

Derviş'in tweet'inde şu ifadeler yer aldı: "Bugün Menbiç kentindeki durumu görmeye gelen değerli misafirlerimiz tarafından ziyaret edildik. Bu, ABD Senatosu ve uluslararası koalisyon liderliğindeki dostların harika bir ziyaretiydi."

Senatör Graham da MAK heyetinin başkanı Abu Adel'e, "ABD Başkanı Trump'a size yardım etmek için burada kalmamızın önemli olduğunu söyleyeceğim" dedi. Senatörler 29 Haziran'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından AKP Genel Merkezi'nde kabul edilmişti. Senatör Lindsey Graham ve Senatör Jeanne Shaheen, FETÖ'ye yardım suçundan ötürü İzmir'de tutuklu bulunan Amerikalı rahip Andrew Brunson'ı da ziyaret etmişti. Graham, Twitter'dan paylaşımda "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi, saygılı ve samimi bir görüşme. Gerçek görüş farklılıklarımız var, ancak daha çok ortak noktalarımız mevcut. Kazan-kazan şeklinde Türkiye'nin ABD'nin stratejik ortağı olmaya ihtiyacı var. Rahip Brunson ile Rus yapımı S-400 ve ABD yapımı F-35 alımı dahil anlaşmazlık konularını açık bir şekilde görüştük. Her halükarda, ABD-Türkiye ilişkileri söz konusu olduğunda başarısızlık bir seçenek değil" demişti. Graham, pastör ile hapiste görüştükten sonra da "Bana göre o hiçbir şeyden suçlu değil. Onu eve götürmek için sıkı çalışıyoruz" diye tweet atmıştı.

Cumhuriyetçi Graham ile Demokrat Shaheen, ABD Kongresi'nde, Rahip Brunson'un serbest bırakılması ve Türkiye'nin Rus yapımı S-400 füze sistemi alımının önlenmesi konusunda aktif çalışan senatörler olarak öne çıkıyor. ABD Senatosu'nun önde gelen üyelerinden olarak bilinen 63 yaşındaki Graham, Silahlı Kuvvetler Bütçe ve Adalet komisyonlarında görev yapıyor. ABD Kongresi'nin iki kanadında Türkiye'nin S-400 alması halinde F-35 satışının durdurulması için yasa tasarıları hazırlanmıştı.

İlgili Haberler