ABD'nin 2 Numarası İstanbul'da

ABD'nin 2 Numarası İstanbul'da
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden dün akşam saat 20.30’da İstanbul’a geldi. Biden geldikten sonra Davutoğlu ile kameraların karşısına geçerek bir açıklama yaptı.

ABD'nin 2 Numarası İstanbul'da

Biden’ın buradaki “En son Başbakan’ı gördüğüm zaman Dışişleri Bakanı’ydı. Kendisi bir üst kademeye geçti ama ben hala Başkan Yardımcısı’yım. Bu konuda kendisinden ders almalıyım” sözleri Başbakan Davutoğlu’nu güldürdü.

Özür krizinin ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul’a geldi. Biden’in Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün akşam Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde bir görüşme yaptı.  ABD Başkan Yardımcısı Biden’ı İstanbul’a getiren özel uçak dün akşam saat 20.30 sularında Atatürk Havalimanı’na indi. Biden uçaktan indikten sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kameraların karşısına geçerek poz verdi. Akşam yemeği öncesi bir açıklama yaptı. Joe Biden: “Uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz ve çok uzun zamandan beri dostuz. Hem dost hem NATO müttefiki olan Türkiye’de bulunduğum için çok mutluyum. Dostlar birbirini merakta bırakmaz. Bosna ve Kosova’daki ortak çalışmalarımızı hatırlıyorum. Bir çok konuda, zor konularda birlikte çalıştık. Askeri ortaklığımız çok güçlü ve birbirimize güveniyoruz. En son Başbakan’ı gördüğüm zaman kendisi Dışişleri Bakanı’ydı. Kendisi bir üst kademeye geçti ama ben hala Başkan Yardımcısıyım. Bu konuda kendisinden ders almalıyım” dedi. Bu sözleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu güldürdü. Daha sonra Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde bölgedeki gelişmeleri görüştü. Joe Biden, bugün ise Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.