ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği resmen açıldı

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği resmen açıldı
ABD Başkanı Donald Trump'ın kararının ardından 5.5 ay sonra ABD Büyükelçiliği Tel Aviv'den taşınarak Kudüs'te resmen açıldı. Açılışa Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner ve İsrail yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen törende, ABD'nin Kudüs'teki büyükelçilik binası resmen açılmış oldu.

Trump'ın kızı İvanka, damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise törende hazır bulundu.

Heyet, öncesinde ise dışişleri bakanlığındaki etkinliğe katıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu burada yaptığı konuşmada, Trump'ın elçiliği Kudüs'e taşıma kararını övdü. Netanyahu, kararı "cesur" olarak niteledi.

Açılışa Başkan Donald Trump katılmadı ancak davetlilere telekonferansla hitap etti.

Trump, İsrail'in "Kudüs'ten yönetildiğini söyleyip bizde büyükelçiliğimiz oraya taşıdık" dedi.

Elçiliği Kudüs'e taşıyarak gerginliğin fitilini ateşleyen ABD Başkanı, "Ülkesinin kalıcı bir barış anlaşmasını hedeflediğini" söyledi. Yayımlanan video mesajında Trump ayrıca, her zaman İsrail'in yanında olacaklarını belirtti.

ONLARCA FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan açılışı protesto etmek amaçlı Gazzede bir araya gelen Filistinlilere İsrail askerlerinin ateş açması sonucu onlarca kişi hayatını kaybederken 2 bine yakın kişi de yaralandı. Göstericilere çok sert müdahalede bulunan İsrail ordusunun gerçek mermiler kullandığı iddia edildi.

İlgili Haberler