ABD'nin madalyasını kabul etmeyen o Türk subayı kim?

ABD'nin madalyasını kabul etmeyen o Türk subayı kim?
Adana ncirlik Üssü'ndeki törende kendisine ABD'li bir albay tarafından takdim edilen madalyayı iade eden Türk subayının Albay Orkun Özeller olduğu öğrenildi.

Madalyayı iade eden Albay Özeller'in Özel Kuvvetler mensubu olduğu bildirildi. Madalyayı iade etmesi ile ilgili haberlerin ardından Albay Özeller'e sosyal medyada birçok kişi tarafından destek mesajları yazıldı.

k1-019.jpg

10 Mayıs tarihinde Adana İncirlik Üssü'nde 'Koalisyon' güçlerinin karargahında düzenlenen veda ve madalya töreninde ABD'li Albay Kevin Leahy tarafından kendisine üstün başarılarından dolayı verilen madalyayı "Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. 'Onurum' bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir" diyerek iade eden Türk subayının

Albay Orkun Özeller olduğu öğrenildi. Albay Orkun Özeller'in Özel Kuvvetler'de mensubu olduğu ve geçici olarak Adana'daki İncirlik Üssü'ndeki 'Koalisyon' güçlerinin karargahında görev yaptığı belirtildi. Kendisine verilen madalyayı iade etmesi ile ilgili haberlerin ardından Albay Özeller'e sosyal medyada birçok kişi tarafından destek mesajları yazıldı.

İlgili Haberler