Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

ABD'nin Türkiye düşmanlığı

            ABD'nin çocukları yalnız 12 Eylül gibi darbeleri değil aynı zamanda PKK gibi terör örgütlerini de yönetiyorlar. CIA da yalnız ABD'nin diplomatik misyonlarında değil her yerdedir. Son gelişmeler Türkiye'de yalnız darbelerin değil terörün de arkasında ABD'nin bulunduğu gerçeğini açığa çıkartmıştır. İnsanların inanası gelmiyor ama gerçek budur.

Türkiye ABD için hedeftir ve hedeftedir

ABD sert gücü gibi kullandığı PKK ile Kandil'de, PYD ile Rakka'dadır. Yumuşak gücü olan FETÖ ile de her yerdedir. ABD mahallinden örgütlediği bu iki güç sayesinde bir yandan ülke sınırlarını diğer yandan İslam'ın inanç coğrafyasını denetim altına almaya çalışmaktadır.

Süleymaniye'de yaşanan çuval vakası, Reza Zarrab olayı, Cumhurbaşkanlığı korumalarının tutuklanması son olarak vize konusu ABD'nin beslediği ve desteklediği PKK/PYD ve FETÖ unsurlarına verdiği bir mesajdır.

ABD, Rakka operasyonu sırasında bütün gerçek niyetini açık etmiştir. Türkiye ile değil, terör örgütü PYD/PKK ile bölgeye müdahale ederek aslında Türkiye'ye "gerçek hedef IŞİD değil sensin" mesajı vermiştir. Türkiye düşmanı bir terör örgütünü ordulaştırmanın ve 3 bin 500 TIR silahla donatmanın başka bir izahı yoktur.

ABD'nin hegemon politikasında meşru ile gayrimeşru, dost ile düşman, devlet ile terör örgütü ayrımı yoktur. Sonuç almak kaydıyla her türlü kirli ilişki ABD tarafından devlet politikası haline getirilmiştir.

Bu çerçevede olmak üzere himayesindeki PYD/PKK terör örgütüyle ABD'nin Rakka'da oynadığı oyunu iyi görmek lazımdır. Türkiye düşmanı terör örgütü PKK ile ABD'nin iş birliği çok net biçimde kanıtlanmıştır.

ABD medyası kitle katliamcısı Öcalan'ın posterlerini açan YPG'li teröristleri överken, ABD medyasına konuşan teröristler "Biz sadece DEAŞ'a karşı değil Öcalan'ın özgürlüğü için de savaşıyoruz" dediler. Bu sözler 'biz yalnız Suriye'ye karşı değil Türkiye'ye karşı da savaşıyoruz' anlamına gelmektedir.

Türkiye'ye saldıran terör örgütlerinin ve darbecilerin arkasında hep ABD olmuştur. Bu saldırılar ve ilişkilerle ABD dolaylı olarak Türkiye'ye "hedef sensin" demiş olmaktadır.

ABD'nin kirli planları!

Rakka'da PYD/PKK'lı teröristler, 2 gün boyunca kutlama yapıyor. Örgütün sözde komutanlarından biri, 'zafer' olarak nitelendirdiği işgali PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'a adıyor. Rakka'da her yere terörist elebaşı Öcalan'ın resimleri asılıyor, tüm şehir PKK paçavralarıyla dolduruluyor. Bu kutlamalara Beyaz Saray'ın yetkilisi Brett McGurk da katılıyor.

Pentagon sözcüsü White, "Bizim tek bağlılığımız IŞİD'e karşı mücadeleyedir ve bunu yapmaya devam edeceğiz" diyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, PKK'nın açtığı posterler için, "Bu tür görselleri onaylamıyoruz, tasdik etmiyoruz" diye açıklama yapıyor. Başkan Trump, Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesiyle ilgili terör örgütü PKK/PYD'yi tebrik ederken "Güçlerimiz bütün şehri DEAŞ'tan temizledi" ifadesini kullanmıştır.

Bu sözler Türkiye düşmanlığının diplomasi diliyle ifade edilmesidir.

ABD bir yandan PYD'ye kantonal bölgeler kurdururken, diğer yandan da Türkiye'yi oyalamaya devam etmiştir. Kısa vadede Irak ve Suriye'nin orta vadede Türkiye'nin, uzun vadede İran'ın toprak bütünlüğü ABD'nin ve müttefikleri Barzani/PKK/PYD'nin hedefidir.

Medyaya yansıyan haberlere göre ABD, Suriye ve Irak kuzeyinde planladığı işgal hattında bir PKK/PYD terör devletinin alt yapısını inşa etmeye başlamıştır.

ABD'nin bölgedeki sorumlusu McGurk, 18 Ekim'de Haseke'de görüştüğü Muhaberat Şefi Ali Memluk'tan, 2018'de bağımsızlık referandumuna gidecek PYD/PKK'yı da tanımalarını istediğini duyurdu. McGurk, "Aksi takdirde Esed'in kimyasal dosyaları açılır" tehdidinde bulunmuştur.

ABD, Irak'ın kuzeyinde kurduğu kukla devletçikten sonra bu kez Suriye'nin kuzeyindeki kantonları devletçiğe dönüştürmeye çalışmaktadır. Her iki ülkeyi de ABD bölerken Türkiye'yi "stratejik müttefiklik" kavramlarıyla oyalamaya devam etmiştir.

ABD'nin yaptığı Türkiye düşmanlığıdır.

Yazarın Diğer Yazıları