ABD’nin YPG’li teröristlerle iş birliği sürüyor!

ABD’nin YPG’li teröristlerle iş birliği sürüyor!
ABD’den terör örügütü PKK/YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG hakkında skandal bir açıklana geldi. CENTCOM Komutanı General McKenzie, Suriye’nin doğusunda terör örügütü IŞİD’e karşı SDG ile birlikte operasyon yapacaklarını söyledi.

ABD, Barış Pınarı Operasyonu sonrası terör örügütü PKK/YPG ile işbirliğine devam ediyor. Pentagon’un Orta Doğu’da terör örgütü IŞİD’e karşı operasyon yapmakla görevli birimi CENTCOM’un komutanı General Kenneth McKenzie Suriye’nin doğusunda IŞİD’e karşı operasyonlara devam edeceklerini açıkladı.

 McKenzie, operasyonlarda 500 personelin yer alacağını belirterek, terör örgütü PKK/YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Bahreyn'in başkenti Manama'daki güvenlik zirvesinde basına bilgi veren McKenzie, Fırat'ın doğusunda Deyrrüzzor'dan Haseke'ye kadar olan kuzeydoğu Suriye'deki alanda, 500 ABD personeli bulunduğunu açıkladı.

McKenzie, "Niyetimiz, buradaki pozisyonumuzu koruyup, bölgedeki SDG ile birlikte, Fırat nehri vadisinin aşağı kısmındaki IŞİD hedeflerine karşı operasyonlara devam etmek" dedi.

ABD, terör örügütü PKK/YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG’ye binlerce TIR’lık yardımda bulunarak YPG’li teröristlerin eğitimini üstlenmişti. YPG’li teröristler, Barış Pınarı Operasyonu sonrası sınırdan 32 km çekilseler de sonrasında askerlerimize defalarca saldırıda bulunmuştu.